torsdag 16 augusti 2007

Uppdatering om djuren

Min katt börjar må lite bättre. Efter ett besök hos veterinären visade det sig att han hade rikligt med struvit (kristaller) i urinet. Det är samma som han har haft innan. Han fick en 10-dagarsdos med medicin, en ny sort som han inte riktigt mådde lika dåligt av som den han brukar få. Han har också fått en ny typ av dietmat som ska lösa upp kristallerna. Han måste äta den i fyra veckor innan han får gå tillbaka till sin vanliga dietmat som ska hålla kristallerna i schack. Jag hoppas att det ska hjälpa och att han snart ska bli helt återställd - även om det inte lär hålla i längden.

Marsvinen mår bara bra. De äter och lämnar förhoppningsvis mardrömsäventyret ute i det vilda på egen hand långt, långt bakom sig. Jag badar dem och klipper deras klor regelbundet, städar ur buren dagligen och försöker att inte övergöda dem alltför mycket - vilket inte är det lättaste för de blir så glada och är så söta när de får något gott.

Djur är fantastiska att ha omkring sig tycker jag! Har provat på att leva i två år utan djur, men mådde inte särskilt bra av det. För mig förgyller mina djur mitt liv så pass mycket att de är värda lite besvär när man ska bort och att jag är lite mer bunden till hemmet, för jag får ut så mycket av närheten till dem. Det värsta är när de blir sjuka och mår dåligt, eller när de är så sjuka att ett beslut om avlivning är det enda rätta. Man får helt enkelt vara glad för all den tid man har dem kvar, så dela min glädje för jag har dem hos mig ännu en tid!