torsdag 31 mars 2011

Tapas på Mosaik

Tänkte gå till La Roche (tror jag det hette) på Lilla Torg med lillsyrran och hennes tjej, men fick vända i dörren eftersom de var helt fullbelagda. De fick säga ifrån till många gäster ikväll verkade det som, för två stycken vände och gick ut när vi kom och när vi vände för att gå ut kom några till som fick vända i dörren. Eftersom vi då var inställda på tapas gick vi istället till Mosaik på Stortorget. Har varit där förut och ätit en fantastisk chevrétart med aprikosmarmelad, mmm. Men den hade de inte kvar nu...

Tänkte rekommendera de tapas som jag gillade:
  • nr 23. Risotto piselli verdi (risotto med gröna ärtor) - bäst ikväll!
  • nr 14. Dajaaja wa-ruzz (en marockansk kryddad risrätt med kyckling) - mycket god!
  • nr 8. Pimentón y tomate relleno queso brie (brieost fylld med tomater och paprika
    på grillat bröd)
  • nr 21. Asparagi con burro (grön sparris med smör, citron och färska örter)
Vi valde tyvärr också några som vi inte gillade. Här de som jag hade valt bort om jag kunnat:
  • nr 33. Feta saganaki (friterad fetaost med fikonpuré) - tråkig
  • nr 34. Bezelye corbasi (en söt, grön ärtsoppa med mynta) - inte god
  • nr 45. Hummus (kikärtsröra med vitlök och citron) - för kall, rumstempererad hade varit godare
  • nr 35. Firinda karides (bakade räkor med vitlök, chili och tomat) - jag är inte så förtjust i räkor
 Det mysiga med att äta tapas är att man kan beställa flera olika små rätter och sen smaka av varandra (om man inte är ett bakteriefreak som inte klarar av sånt). Kan starkt rekommenderas!

Inne på Mosaik är det en mysig atmosfär. Vi satt på ovanvåningen en bit in i lokalen där det var lite lugnare och man kunde prata med varandra utan att skrika. När vi väl gick därifrån var det nästan fullt med folk och ljudnivån hade ökat betydligt jämfört med när vi kom då det var ganska få däruppe. 

Rosa blommor

Betyder att våren verkligen är här, trots regntunga skyar! Har hört att det blir bättre väder redan imorn och att nästa vecka bjuder på fint väder över hela landet! Myyyyys! :D
Published with Blogger-droid v1.6.8

Syskonkärlek

När jag får barn vill jag att de ska ha syskon. Helst vill jag ha tre barn, det känns lagom. Jag vill ge barnen de härliga stunder som man kan ha med sina syskon. Gemenskapen. Andra individer som har en unik inblick i vem man är som person och var man kommer ifrån. Som förstår sig på en på ett helt annat sätt pga att man har växt upp ihop.

Syskon, jag har fyra stycken, och jag älskar dem allihop så himla mycket! Vi har ett härligt band till varandra och ställer upp för varandra när det behövs. Vet inte vem jag vore utan mina syskon? Dom är liksom en del av mig, allihop. En del av den person jag genom livet utvecklades till. Vi är fem starka och väldigt olika individer. Enda problemet är att vi borde ses oftare.

Nä, nu har jag faktiskt inte tid med datorn mer! Jag ska träffa min kära lillasyster yster och hennes tjej på stan. Vilket är anledningen till att idén till detta inlägg uppkom. Vi ska äta kvällsmat tillsammans någonstans. :)

Besviken

Jag visste ju att den skulle komma nu nån gång och nu kom den. Men ändå hoppades jag någonstans inom mig att den inte skulle göra det, att det den här gången skulle ta. Men nej. Misslyckande igen. Trots det lever hoppet kvar, det kanske är någon sorts mellanblödning, för det kan man ju få. Men nej. Inte är det en mellanblödning. Det har inte lyckats, jag har mot min vilja insett att det bara är till att försöka igen, som så många gånger innan. Jag är så trött på att vänta, mitt tålamod är på upphällningen. Jag vill nu, nu, nu att det ska vara ett liv som gror. Men nej. Nej, nej, nej, det är det inte...

En bit av Sara

Skrev en kommentar till Den Nakna Coachens inlägg nyss. Insåg att det var en bra beskrivning av vem jag är som person och bestämde mig för att dela med mig av den här också:

Jag är en lyssnare, även om jag på äldre dagar har märkt av att jag inte alltid är den bästa lyssnaren för att mina tankar lätt flyter iväg. Så jag är också en funderare. Tillbaka till lyssnarbiten. Varför är jag en bra lyssnare? Jag tror det beror på att jag är nyfiken på människor, deras historier, deras upplevelser och känslor. Jag är också en problemlösare. Om någon har ett problem går hjärnan direkt till vad jag eller de själva skulle kunna göra för att inte längre ha problemet.

Om jag summerar är jag som person alltså en:
  • Lyssnare
  • Funderare
  • Problemlösare
Ja, det känns bekant, det stämmer.
Jag har utbildat mig till socionom, vilket ligger helt i linje med den person jag precis har beskrivit. Jobbar jag med något som gör att jag får använda dessa tre delar av mig själv? Ja visst, till viss del, men jag kunde ha bättre nytta av dem egentligen. Fast jag trivs väldigt på mitt jobb och har roligt, så jag tänker nog stanna där ett tag till, även om jag inte utnyttjar mina inneboende resurser fullt ut. :D

onsdag 30 mars 2011

Vad är det egentligen?

Är det en Batman look alike, eller abstrakt text med en kula i mitten?
Den är fin på något sätt som jag inte kan sätta fingret på.
Vackra blomster så tidigt på våren!
Nej, men vänta här nu...
Det är ju...
En permanent konstinstallation av metallblommor!
Jag har alltid gillat dessa och ville dela med mig.

tisdag 29 mars 2011

Kvällstankar

Tänk att ett litet skärsår från en kartong på ett finger kan göra så ont av en så liten mängd vatten?!

Tänk vilken skillnad ett litet leende, kanske ackompanjerat med ett litet hej, kan göra i ett tillfälligt möte, på trottoaren, vid mjölkdisken eller någon annanstans, för en själv och för den man möter!

Tänk vilken skillnad en härlig bloggkommentar kan göra för upplevelsen av en dag. Tack för alla dom härliga kommentarerna jag har fått av er idag mina kära läsare! Ikväll somnar jag med ett leende på läpparna.

Natti natti allihop! Nu är det hög tid för den här Saran att nanna!

Det är trångt i garderoben

När man får ta i av alla krafter för att få ut rätt tröja ur garderoben. Eller så har vi bara för lite plats?
Published with Blogger-droid v1.6.8

måndag 28 mars 2011

Kryss i taket...

För en gångs skull kommer jag i säng före kl 22. Och som vanligt har jag sällskap av världens snällaste och gosigaste mr T (även om han här på bilden ser helt sur och aggressiv ut, haha). Just nu ligger han och kurrar på min mage, medan mr D ligger nedanför sängen redo för nattens dvala. Godnatt!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Skattebeskedet

Alla pratar om det, hur mycket eller lite de har fått tillbaka, vad en del har fått i restskatt. Men jag, jag har ingenting att säga. För hos oss har minsann inga skattebesked trillat in genom brevinkastet. Väntar med spänning och lite fasa, för risken finns ju att det blir restskatt och det vill jag verkligen INTE ha. Nej, en liten fin insättning till midsommar, det är mer min melodi. Håller tummarna för en rejäl skatteåterbäring!

söndag 27 mars 2011

Hundens och kattens dagbok

Måste dela med mig av något som jag läste första gången i ett kedjemail för ett par år sedan och lite senare även hittade på YouTube. Du har säkert redan läst eller sett det, men det här är definitivt värt att se igen! Första gången jag läste det vred jag mig av skratt! Har du inte läst eller sett det här ska du definitivt ta dig tid att göra det nu! Du behöver ju inte ens läsa själv. :D

Sommartid - att ställa om klockan


Inatt var det dags igen att ställa om klockan. Jag glömde såklart bort det, trots att min lillasyster hade sms:at mig en påminnelse. Som tur är har jag en sån där smart phone (HTC Legend) som ställer om sig själv utan att jag behöver göra någonting, vilket innebar att jag kom upp när jag skulle i alla fall denna söndag. Under en bråkdels sekund undrade jag dock varför mobilen ringde när klockan som var bredvid bara stod på 7? Jag skulle ju inte gå upp förrän kl 8! Men sen kom jag till sans igen och kom på att just det ja, det är ju sommartid ju! Yippie!!!

Många tycker att det är svårt att veta åt vilket håll man ska vrida klockan när man ställer om den till sommar- eller vintertid. Här kommer därför poängen med hela inlägget! Jag har ett superbra tips på hur man kan komma ihåg!
  • När man ställer om till SOMMARTID ser man FRAM emot sommaren, dvs klockan vrids framåt en timme.
  • När man ställer om till VINTERTID längtar men TILLBAKA till sommaren, dvs klockan vrids bakåt en timme.
Jag som gillar sommaren allra bäst tycker detta är ett bra minnestrick för att komma ihåg hur man ställer in klockan inför sommar- och vintertid. Sen finns det såklart andra tricks också. Har du något annat bra sätt för att komma ihåg åt vilket håll du ska vrida klockan?

lördag 26 mars 2011

Earth Hour!


Nu har den startat, den 1 timmes långa manifestationen världen över för att visa att vi bryr oss om miljön, klimatet. Vi kom precis hem från bion och har tänt levande ljus i lägenheten för att vi ska se vad vi gör. Det för med sig en mysig stämning med ljusen och vetskapen om att vi är delaktiga i någonting så stort som detta! Nu ska vi snart ta kvällspromenaden med mr D. Jag ska titta upp mot fönstren vi passerar för att se om vi har fler med oss ikväll. Är du en av dem som har släckt ner?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Inre lugn och framgång

Jag vet att jag har skrivit om sällskapsspel tidigare, och nu kommer ett litet inlägg till om ämnet.

Igår var vi tre par hemma hos vår vän L och åt middag samt spelade sällskapsspel - mitt favoritspel Alias (ordspel is da shit!). Trots att jag älskar att spela Alias brukar jag och sambon misslyckas brutalt då vi spelar detta spel i samma lag. Vi brukar missförstå varandra och bli förbannade för att den andra personen inte fattar. Ilskan är visserligen övergående, men ändock. Igår däremot ledde vi genom hela spelomgången! Vad hade hänt? Jag tror att jag har räknat ut det. Det handlar inte om att vi är smartare, mer snabbtänkta än förut, att vi har nått en djupare förståelse för varandra. Det handlar inte om att dom andra är kassa. Nej, jag tror att det handlar om att vi behöll vårt inre lugn. Hjärtat slog med normala slag, vi stressade inte igenom korten när det var vår tur utan pratade med en lugn stämma och det funkade! Det gav resultat! Det är ungefär som med hunden och kloklippningen, det inre lugnet gör att det går bra.

Vilken berusande känsla att vinna! Försökte dock kuva den något, inte helt hänge mig till "YES!", high fives och segergester med armarna. Man vill ju ändå vara en bra vinnare, inte skriva förlorarna på näsan. Försöka i alla fall, haha! Det var med gott mod och inga sura miner som vi begav oss hem i natten efter det, med vinsten i fickan blev det en extra guldkant på en redan mycket trevlig kväll med många skratt och glada miner.

fredag 25 mars 2011

Nästan borta

Published with Blogger-droid v1.6.8

Hejdå...

... till Pariserhjulet i Folkets Park som just nu håller på att monteras ner. Ett landmärke som snart är borta... Det kommer att fattas något när man nu ser ut över parken, Moriskan och... Nä, just det, inget mer. Det känns tråkigt att Pariserhjulet snart inte finns längre, trots att jag aldrig har åkt i det. Det var dock mysigt att titta på.



Ser ni dom små gubbarna? Då fattar man hur stort det har varit! Tyvärr var jag inte så förutseende att jag har fotograferat det innan det började demonteras och nu är det uppenbart försent.

Trist...

Mulet och grått ute. Passar min sinnesstämning...

Men en bra väderlek då jag ska jobba hemifrån idag och inte får bli distraherad!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Jag drömde...

... att jag hade ett barn som min f.d. och hans tjej aldrig lät mig träffa... Så skulle jag äntligen få passa honom över en helg... Han var så söt! Jag bar iväg honom i min famn och ville aldrig sluta krama honom. Men det märktes att han inte hade ett starkt band till mig... Mitt hjärta värkte och glädjen blandades med sorg över det jag hade gått miste om...

Vad betyder den drömmen?

torsdag 24 mars 2011

Följa bloggar


Tittar man på min profil ser man på min Läslista att jag följer många bloggar. Min Läslista gör det möjligt för mig att följa bloggar som jag gillar utan större ansträngning. Alla nya inlägg dyker upp i min lista och jag kan lätt se var som har hänt sedan jag kollade förra gången. Jag använder mig av Blogger och vet inte riktigt hur såna här grejer funkar i andra bloggverktyg, om det är ungefär likadant eller inte, men jag finner det mycket användbart. Dels för att jag inte missar något, men också för att jag genom att gilla dem gör reklam för dem utåt också, under förutsättningen att jag följer dem offentligt vill säga. Dvs att det visas på min profil. Det tycker jag känns rätt schysst, att kunna hjälpa till att länka nya läsare till dem. Detsamma gäller åt andra hållet. Om andra gillar min blogg så visar dom för omvärlden att de gör det genom att lägga till mig på sin läslista och när man kollar i deras profil syns även jag.

Många använder gadgeten Bloggintresserade på sin sida också. Jag med för den delen. Då visar man vilka bloggar som följer ens egen sida. Det är ett bra sätt att hitta nya bloggar man gillar. Jag har testat det genom att klicka på måfå på vissa bloggföljare när jag har varit inne på en blogg jag gillar och det har resulterat i att jag har hittat flera stycken nya som jag gillar.

Det här med att följa bloggar tycker jag är ytterligare en grej som gör bloggscenen till ett härligt ställe att spendera sitt interaktiva liv på. Ett tillfälle att stötta individer när man gillar det de gör, hur de skriver, deras bilder, känslan av bloggen. Så om du gillar min blogg och vill visa det, vill hålla dig uppdaterad om vad jag skriver så klicka på "följ" som ligger i högerkanten på båda mina bloggar.

Graffiti och tavlor

Idag när vi gick förbi den utsmyckade dörren som jag har visat tidigare upptäckte vi att någon har smyckat den genom att hänga upp en tavla. Får ju dela med mig av den lite annorlunda, men roliga förändringen.


Criminal Minds Suspect Behavior

Jag har alltid gillat Criminal Minds ända sedan första gången jag tittade på serien. Jag följde den dock inte från början och kollar inte på alla avsnitt. Idag hade den nya serien Criminal Minds Suspect Behavior. Tänkte jag skulle kolla in den för att se om jag gillar den också, och det tycker jag nog att jag gör hittills efter att drygt halva programmet är förbi. Visst saknar jag vissa karaktärer i vanliga Criminal Minds, men att Penelope är med gör ju att övergången inte är så hård. Det verkar inte vara någon stor kvalitetsskillnad på spinn off-serien, såsom jag tycker att det är med CSI där jag anser orginalet vara bäst, sedan New York och sist Miami. Där tycker jag att originalet är långt ifrån de andra två. Men med Criminal Minds Suspect Behavior ligger det ganska tätt efter enligt min initiala upplevelse. Det enda jag vill säga är väl att de flesta karaktärerna är rätt färglösa, inga man kommer ihåg. Förutom Forest Whitaker (Sam) och Janeane Garofalo (Beth). Och såklart Kirsten Vangsness (Penelope), men hon är ju självskriven. Är det nån annan som har kollat in den nya serien? Vad tyckte ni?

Tungkyss på morgonen

Mobilen ringer, det är dags att stiga upp. En trött Sara snoozar en gång, men mr D vet hur det brukar bli. Efter snoozar och fastna vid datorn blir det stress och skynda, skynda. Väckattacken är ett faktum med hjälp av stor, blöt tunga på slumrande ansikte. Sara praktiserar att ignorera på hög nivå. Då tar mr D till det tunga artilleriet i form av viftande svans på garderobsdörr och liten, urgröpt hund hängande från mungiporna. Han är närgången och ger inte upp så lätt. Succén är ett faktum. En vaken Sara plirar på en oemotståndlig mr D och inser att det är dags att börja ta tag i sin torsdag. Godmorgon!
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 23 mars 2011

Köpenhamn om våren

Vi brukar nästan aldrig resa någonstans, förutom att hälsa på hälften av min familj som bor långt härifrån. En gång var vi till Turkiet i 1 vecka över nyår, men that's about it. Ja, förutom 2 weekendresor inom Skåneland (som visserligen var mycket mysiga). Allt detta på snart 5,5 års relation. Poängen med detta onödiga utlägg var att visa att vi aldrig åker bort (i princip aldrig i alla fall). Det är ju inte det att vi inte vill, det är väl snarare det att vi inte tycker att vi har den ekonomiska möjligheten. Nu ska vi i alla fall göra slag i saken. Vi ska åka 3 dagar till Köpenhamn, dvs 2 hotellnätter. En liten minisemester liksom. Det ska bli mysigt! Bo på 4-stjärnigt hotell, som har gym så jag inte behöver bryta min träningsrutin, med tv och internet så jag kan uppdatera bloggen (om jag inte tar för lång tid på mig vill säga, för då blir sambon sur)! Jag hoppas på en sprittande vårkänsla i stan och att vädret bjuder på strålande solsken! Ser fram emot promenader, restaurangbesök och små caféer, eller ja, vad vi nu kan tänkas hitta på.



Det var faktiskt på tiden att vi reser någonstans! Jag tror det är bra för oss. Vi kan behöva komma bort lite från all vardag. Och den här gången var det faktiskt sambon som tog tag i det hela (kryss i taket)! Jag kan inte nog säga hur skönt det var att han letade upp en sida (alla med MedMerakort titta hit) där vi sedan bokade hotellet. Oh, och nu med Citytunneln behöver man inte ens ta sig ända bort till Centralen för att åka till Köpenhamn! Yeay!

Grey's Anatomy har fått barnfeber


Var den nån som såg Grey's Anatomy idag? Callie är gravid och Mark är pappan, medan Meredith och Derek försöker och försöker men ingenting händer. Jag och sambon är som Meredith och Derek, alla andra är som Callie och Mark. Det känns som det i alla fall.

Jag funderar på hur Arizona ska göra. Kommer hon att fly, såsom hon brukar? Eller kommer hon att finnas där för Callie? Callie ville ju ha barn tidigare, men då ville inte Arizona. Men älskar hon verkligen Callie så borde hon ju stanna. Jag tror att hon kommer att börja med att fly, sen ångra sig och komma tillbaka igen. Vad tror du?

Sen måste jag bara säga att jag tycker det är bra att Christina är sig själv igen, för hon är den tuffaste doktorn av dom alla. Den som är som gjord för sitt yrke. Gillade inte när hon larvade runt. Det var ett riktigt bra sätt som hon "snapped out of it" i förra avsnittet!

tisdag 22 mars 2011

Kvällspromenad och knäck i öronen

De sista dagarna har mr D varit ganska distraherad under våra promenader. Han hör ingenting och vill prompt fram till ALLA hundar som går inom en 100-meters radie. Jag funderar på om det är många tikar som löper nu, eller om det helt enkelt är våren som spritter i kroppen. Här kommer bildbevisen från kvällens promenad i alla fall.

I glad väntan på att matte ska bli klar så vi kan gå ut.
Ooooh, en hund därframme!
(som matte vet har en husse som inte vill hälsa)

Full fokus på andra hunden och hör ingenting.
Om jag sitter såhär fint, då kan jag väl få hälsa?
Oj, vad hände där? Det var nog nåt spännande!
Alltså, jag har inte tid med sånt här matte...

Ögonen med full fokus nån helt annanstans.
Japp, det händer nåt skoj där framme också!
Matte, du är lite i vägen nu...

Hoho, idéerna?

Varför är jag som mest kreativ med idéer när jag precis har lagt mig för att sova. Då kan det dyka upp bloggidé efter bloggidé. Problemet är ju att jag inte kan ta tag i dem, för då fastnar jag för femtielfte gången framför datorn den dagen och mängden sömn den natten (som redan är naggad rejält i kanten) minskar drastiskt. Skriver jag upp idéerna så går det inte heller. Jag känner inte för att skriva om just det sen, formuleringarna som samlas i mitt huvud går förlorade (väldigt snabbt) och listan med idéer ligger oförbrukad och väntar på att inspirationen ska slå till igen. Nu har jag sån kväll igen. Jag vill skriva nånting, men huvudet går på tomgång. Nej. Nu får det bli kvällspromenad med mr D istället, sen blir det träning till Desperate Housewives. Kanske har jag fått inspiration då. Men se nä det går inte, då ska här nattas så snart som möjligt och så försvinner alla idéer igen. Finns det nåt sånt sopställe för alla borttappade idéer nånstans? Eller? Vart tar de vägen egentligen? Jag undrar verkligen!

Hemtrevnad - dag 2

Idag har jag och sambon varit sjukt effektiva känns det som. Vi är än så länge mycket nöjda med vårt beslut att ägna 30-60 min/dag åt hemmets väl och ve, även om det kan kännas jobbigt att just sätta igång. Det här hann vi med på 30 minuter:
  • plocka undan på köksbordet (resterande från igår)
  • dammsuga lägenheten
  • städa badrummet (alla porslinsattiraljer)
  • göra rent speglarna i badrummet och hallen
  • göra rent tv-rutan, 2 dataskärmar och 2 smart phones med specialmedel
  • plocka undan på skrivbordet i arbetsrummet (hann inte klart)
Är du imponerad? Jag är det i alla fall! Tänk att 30 minuter kan räcka så långt! Vem visste det? Visserligen är det 30 minuters full fokus från oss båda utan avbrott som gäller. Inga toalettpauser, inget drickande av vatten eller nånting. Jag undrade flera gånger om inte tiden skulle ta slut snart, men vi betade av än det ena än det andra. Sen tillslut ringde klockan. Det tråkiga var över för den här dagen!

Efter 2 dagar av en fungerande ny rutin vill jag, i ett kanske lite tidigt skede visserligen, rekommendera alla som har svårt att få tråkigt hushållsarbete gjort att testa detta inte särskilt tidskrävande sätt att hantera allt det tråkiga. Man portionerar liksom ut det över hela veckan och det blir inte så jobbigt att göra det (det är bara jobbigt att sätta igång).

På plus redan från början

Imorse var jag sen som vanligt och det var massor som återstod fastän jag hade nästan ingen tid kvar tills det var dags att bege mig till jobbet. Då kom jag plötsligt ihåg! Jag ska ju inte till jobbet till kl 8, jag ska ju på en workshop här i stan kl 9! Hux flux så hade stressen lagt sig, jag kunde ta det lilla lugna, gå en lite längre promenix med vovven och stressen ebbade fort ut. Så skönt det var! Det var som att börja dagen med pluspoäng i må-bra-kontot direkt! Jag hann ju till och med skriva ett inlägg här och se vad som hade hänt i min läslista! Ovanpå allt detta är det dessutom strålande solsken ute och fåglarna kvittar! Kan det börja bättre? Jag hoppas alla ni andra också har fått en positiv start på er dag! Det ger en sån lysande grund för resten av dagen!

Bloggscenen

Jag började blogga för flera år sedan egentligen, sådär lite sporadiskt och med lååånga uppehåll. Jag fattade aldrig grejen med att blogga. Förrän nu. Nu då jag har börjat engagera mig, läsa andras bloggar, kommentera dem. Bloggvärlden är som en alldeles egen social sfär där man kan finna allt stöd man behöver i livet (i princip) och jag är fast! Jag samlar på bloggar jag gillar i min läslista så att jag kan följa dem, se när det händer något. Jag får därigenom möjlighet att visa dem min uppskattning genom att kommentera; stötta, peppa, dela med mig av en bit positivism, visa medlidande, komma med råd och tips, skratta och dela glädje tillsammans och så himla mycket mera! Sen får ju jag tillbaka med samma mynt! Jag får allt det där som jag försöker ge till mina bloggkamrater! Det är fantastiskt tycker jag! Människor, någonstans i världen, som jag både känner och inte har en aning om vilka det är bryr sig om det lilla jag har präntat ned i mina bloggar! Det är inspirerande att dela den här bloggscenen med er och jag vill ge en eloge till alla bloggare som deltar i att sprida så mycket glädje från blogg till blogg! Jag vet inte om ni vet att ni gör skillnad i andra människors liv, men det gör ni faktiskt! Bara genom att skriva en kommentar till ett blogginlägg. Tänk att så lite kan betyda så mycket. :)

måndag 21 mars 2011

Google Analytics

Shit så störigt! I helgen och idag har varit mina bästa dagar statistikmässigt på mina bloggar NÅGONSIN och så har inte Google Analytics registrerat det! Varför? Undrade jag såklart. Det visade sig när jag frågade sambon att när man ändrar bloggens template försvinner den koden man har lagt in. Så när jag ändrade utseende på mina bloggar i lördags hände detta och alla besök går därför oregistrerade. Jag kan ju inte skylla på Google Analytics tyvärr. Så nu är jag sjukt irriterad på min egen okunskap! Det här påverkar ju mig vad gäller Blogvertisers annonsörer. Ju mindre besök desto mindre anledning att välja mig att skriva något.

Nästa gång jag ska ändra utseendet på bloggarna, då vet jag vad som gäller och då tänker jag minsann INTE göra om samma misstag igen. Så snälla du, surfa runt lite på mina inlägg några minuter och hjälp mig ta igen min missade statistik!

Hemtrevnad - dag 1

Jaha. Nu när jag och sambon kom på den här ypperliga idén igår på hur vi skulle kunna göra för att få lite mer hemtrevnad, dvs lite mer ordning och reda i lägenheten, då får vi ju också se till att genomföra det också, eller follow through som det heter så fint på engelska. Vi beslutade oss för att mjukstarta med en halvtimme idag och kom fram till att en halvtimme är lagom då man bara har kvällen på sig och dessutom har en massa andra saker att göra. Dom dagar man är ledig passar det bättre med att välja en timme. Under dagens halvtimme hann vi med att:
Så glada efter lite vatten!
  • vattnade våra slokande blommor. Som tur är har vi fantastiska blommor i vardagsrummet som reser sig när de får vatten och överlever allt! Egentligen skulle jag bara vilja ha såna, för de är så behändiga för oss eftersom vi inte alls engagerar oss i dom utan snarare glömmer bort dom stackarna.
  • plocka undan ren, torr tvätt från två omgångar. Då vill jag ju bara säga att vi har tvättstuga, så vi tvättar ALLT på en gång och kan inte bara ta en maskin lite då och då. Med andra ord, där fanns lite att ta reda på.
  • började plocka undan högar med papper, tidningar m.m.
  • dammsuga hallen, och enligt sambon även arbetsrummet och köket lite snabbt (även om jag tvivlar). Hann inte mer, men det är ju en ny dag imorgon.
Tänk så mycket man kan hinna på en halvtimme! Jag är väldigt positiv till den här nya rutinen vi ska försöka implementera! Fortsätt att följa hur det går för oss!

söndag 20 mars 2011

Vård av husdjuren

Kloklippning, något som inte gick så bra i början då vi fick hem mr D. Vi kunde sitta i timtal, han ryckte undan tassarna och jag höll emot samtidigt som jag försökte hålla tassen stilla så jag kunde klippa. En nästan omöjlig uppgift. Han tyckte det var jättejobbigt, vilket jag också tyckte. Jag tappade tålamodet tillslut. Förändringen skedde då min syster hjälpte mig en gång och jag lyckades behålla mitt inre lugn. Hela situationen blev annorlunda både för mig och mr D. Sen dess gick det snabbt bara bättre och bättre. Idag är kloklippningen inga problem och går på bara nån minut. Mr D ligger snällt och väntar på att jag ska bli klar. Inga ryckande tassar och inget dåligt humör. Nyckeln var att hitta mitt inre lugn.

Är vi klara nu matte?

Att borsta mr T är aldrig några problem. Han tycker vissa delar är off limits egentligen, men genomlider även kamning av dessa mer privata områden. Det är nog världens snällaste katt tror jag. Han protesterar aldrig i princip och gör han det är det väldigt lama protester som att försöka gå iväg när jag kammar honom. Han brukar kurra sig igenom hela kamningsproceduren, både de superbra och de mindre bra delarna. För mr T är beröringen himmelriket och att bli kammad är beröring på hög nivå.
Ligger snällt i mattes knä.
Jag gillar inte att bli fotad, men ok, jag står ut.

Oj, blev det nån katt kvar? Eller skapades en ny?

Så här kan man se ut efter att ha kammat mr T. Då är klisterrullen min bästa vän!

Sluta lata mig

Efter förra inlägget tänkte jag till lite. Ska det vara så himla svårt, jobbigt, omöjligt att göra sånt som behöver göras. Sånt som får mitt samvete att pocka på min uppmärksamhet oavsett hur mycket jag försöker ignorera det. Jag bestämde mig raskt för att ta en hel timme där jag gjorde nånting som behövde göras här hemma. En timme utan paus. Jag började med att fundera ut var jag skulle starta och sen satte jag igång mobilen på nedräkning. Det jag hann med var att tömma diskmaskinen, ta reda på kastruller o.dy. som hade torkat på diskbänken, tömma soporna på 3 ställen, klippa mr D's klor, kamma mr T's päls. När jag precis var klar med pälsen på mr T ringde det i mobilen att tiden var slut. Sen var det bara att plocka undan och sopa upp efter all klo- och pälsvård som gällde.

Den här timmen började jag fundera på det förfall som är vårt hem. Om vi (jag och sambon) tog en halvtimme eller en timme (beroende på hur gott om tid vi har) varje dag då vi oavbrutet gör någonting som gynnar vår lägenhets väl och ve så skulle det inte hopa sig på samma sätt som det har gjort. När jag mötte upp med sambon som hade varit och fikat med några kompisar och berättade om min timme gick hans tankar nästan i samma bana som mina hade gjort. Om man gör en lista och tar en timme då man betar av listan. Nu tycker visserligen inte jag att en lista är nödvändig. Sambon menar då på att det behövs någon typ av prioritetsordning på det man gör. Det kan jag däremot hålla med om.

Beslutet är alltså taget. Med gemensamma krafter ska jag och sambon sluta vara så himla lata här hemma och ta en halvtimme eller en timme varje dag som vi ägnar åt att hålla lägenheten mer hemtrevlig. Det känns som ett bra beslut! Nu ska vi bara genomföra det också.

Sugen på att läsa

Jag vill börja läsa på en ny bok, men väntar på att Yarden ska anlända med posten från Bokus. Det är ju ingen idé att påbörja någon ny bok eftersom den borde anlända vilken dag som helst och när den väl gör det behöver jag påbörja den. Inte någon annan. Varför just Yarden och inte någon annan bok undrar du? Därför att jag ska läsa Yarden till bokklubben och jag har en viss tendens att skjuta upp läsningen. Om jag dessutom då redan läser en annan bok kommer den att distrahera mig från att börja med Yarden.

Jag funderar över mitt plötsliga läsbehov. Har det något att göra med att fly undan verkligheten? Alla IKEA-kassar med torr tvätt som behöver tas om hand, hundhåren som flyger längs med väggarna när man går förbi, katthåren som sitter som klistrat i mattorna, dammet som ligger som en tät beläggning över alla ytor och blommorna som sorgset nickar sina blad tätt, tätt över kanten på krukan och sträcker sig ner mot fönsterbrädet? Vill jag fly från tankarna på oklippta klor och oborstade pälsar in i en värld där jag inte behöver ta tag i saker? Det är mycket möjligt att det är en flyktrespons från verkligheten som jag upplever, men alltjämt är det läsa jag vill. Och blogga.

Walls don't lie

Graffitikonst är dynamisk till naturen, från en dag till en annan kan man inte veta vad som har hänt eller hur det kommer att se ut. Imorse när vi gick ut med hunden hade två av de fyra verken jag fotograferade igår försvunnit helt eller delvis. Det gäller att vara snabb om det är nåt man gillar på väggen. Med fotografering går det dock att föreviga dess existens och dela det med världen. En härlig tanke.

De första tre hör ihop i en lång målning med text emellan, men eftersom jag inte gillar graffititext så mycket fotade jag inte den utan fokuserade på bilderna.



  
Kärlek...


Vår hund har fått en ny kompis. Men den ser lite galen ut, gör den inte? Kan det vara en chiwawa?


En utsmyckad dörr. Mr D ville visst vara med på ännu en bild.


Mycket roligare med graffiti än utan!


Passar på att dela med mig Promoes video om graffiti, om ärligheten och kraften i den. Så tolkar jag den i alla fall.

 

lördag 19 mars 2011

Graffitivägg

Vi har en vägg alldeles i närheten där det är lagligt att måla graffiti och jag ville dela med mig av fina målningar. Nu när det börjar bli varmare ute börjar graffitin bli finare igen, under vintern har det mest varit ord som jag ändå inte kan läsa texten på. Jag gillar när konstnären har lagt ner tid på att göra nånting som man kan njuta av att titta på.