söndag 29 maj 2011

Sömnig

Efter en arbetsam dag igår, nästan ingen sömn inatt och ännu en hektisk dag idag känner jag mig helt slut. Vi har inte kommit längre efter flytten för jag har varit iväg hela dagen från morgon till kväll. Hoppas jag får sova ordentligt inatt! Behöver det om jag ska orka.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Svårt att sova

Igår flyttade vi till vår ovanvåning. Vi hade hyrt flyttbil i fyra timmar (kl 12.15 - 16.15) och hann köra tre vändor med den, sen blev det en vända med svärmors och min bil. Vi fick faktiskt med mycket, det mesta tror jag. Flyttbilen var inte så stor, annars hade vi nog fått med allt, som var färdigpackat vill säga. Hela kvällen höll vi på med möblering. Det är faktiskt på väg att bli riktigt mysigt och hemtrevligt nu! Avslutade dagen med en välbehövlig dusch, sen var det dags att sova.

Att sova har dock inte varit lätt. För det första är jag säker på att dagens flytt har gjort mig konstant hög på adrenalin. Jag var som en Duracell-kanin, kunde fortsätta i evigheter. Även fast jag sover i min egen säng, med mina egna (nytvättade) kuddar och mitt täcke så känns det annorlunda. Det luktar annorlunda, inte som hemma (än). Jag vet att jag inte känner mig hemma än eftersom jag inte vågar gå upp och göra nåt nu av rädsla för att störa svärmor när hon sover (skriver detta på mobilen, under täcket för att undvika att väcka sambon). Har försökt somna om, men inte lyckats tyvärr. Jag som måste upp tidigt (om mindre än två timmar) för att jag ska iväg och hjälpa till på ett loppis hela dagen och sen ska jag till min syster som bjuder på mors dag-middag kl 17. Egentligen skulle jag vilja stanna här hela dagen och fortsätta komma iordning, för på måndag är det jobb som gäller igen. Så blir det dock inte.

Vet inte vad jag ska göra nu för att fördriva tiden? Är helt pigg och vaken trots att jag mest av allt skulle behöva sova. Är uttråkad och rastlös...
Published with Blogger-droid v1.6.9

lördag 28 maj 2011

Tack och lov!

Perfekt flyttväder! :)
Published with Blogger-droid v1.6.9

Sista natten i lägenheten

Så var det dags. Allt är inte packat, men vi har ju lägenheten kvar ett tag, så det är inte hela världen. Imorgon går flyttlasset med möblerna och lite annat smått och gott. Dagen idag har ägnats åt att packa, tvätta, packa, sortera och packa. Sambon har varit i skolan och skrivit på sin examensuppsats och kom hem samtidigt som jag kom upp med den sista tvätten från tvättstugan. Åkte till vårt nya hem på kvällen och lämnade mr D och mr T med tillbehör där, så är i alla fall dom på plats. Nu är det bara vi och alldeles för mycket grejer som ska hitta dit också.

Försökte få tag på flytthjälp bland kompisar. Hade gärna haft två par starka armar extra imorgon under de 4 timmarna då vi har hyrt en flyttbil. Men icke. Ingen nappar. De som hade ställt upp är upptagna på annat håll av olika anledningar (jobb, bröllop, intensivträning) och de andra undviker att svara. Vi får helt enkelt fixa det själva. Har lånat en säckakärra på jobb. Hoppas bara den håller också, för annars måste jag köpa ny. Men det borde den väl göra?

Det börjar bli dags för mig att nanna kudden. Har svårt att fokusera efter en dag i princip utan vila. Ska försöka få med mig sambon så han också får lite sömn. Han håller på och sorterar bland minnen, vilket inte är så lätt alltid. Vilket ska man kasta och vilket ska man spara? Usch. Inte kul. Men det måste göras, för skrivbordet ska demonteras så att vi kan flytta åbäket.

torsdag 26 maj 2011

Nyponrosen på tork

Usch och tvi för vatten i pälsen!
Är inte jätteglad på husse och matte just nu...
Kan man slicka bort allt det blöta?
Mmm, jag älskar lådor och nu har jag hittat en ny!
Asså, den där blixten stör mitt lådmys faktiskt!
Imorgon är det dags för mr T's kamning, när pälsen är helt torr och fin. Sen får vi en mjuk, fluffig och vacker liten tjockis!

onsdag 25 maj 2011

Ett hiskeligt badande

Idag fick mr D ett välbehövligt bad. Så nu doftar han så gott så. Perfekt inför vår förestående flytt på lördag. Har funderingar på att det är mr T's tur imorgon. Han borde ju också vara nybadad och fräsch som en nyponros då vi flyttar, med sån mjuk och nykammad, fluffig päls.

tisdag 24 maj 2011

Vuxna människor

Idag hittade jag en ny blogg som jag har börjat följa. Cinderella har ett problem på jobbet som jag tyvärr tror är ganska vanligt, men som jag ändå förvånas över varje gång jag hör om det. Det handlar om att bli illa behandlad av sina så kallade "medarbetare" (motarbetare hade varit ett bättre uttryck). Man hör om det titt som tätt och det är upprörande varje gång! Vi är ju för sjuttsingen vuxna människor! Vi borde ha lärt oss hur man bör behandla andra människor vid det här laget och inte vara som småbarn på jobbet?! Men som jag skrev till Cinderella, det enda hon kan göra är att försöka ignorera de som gör så, att inte ta åt sig. Hon kan inte förändra den andra personens beteende, det är det bara den personen som kan göra. Visserligen går det att prata med personen, försöka förklara hur man påverkas av att bli illa behandlad. Men det kanske Cinderella redan har gjort, jag vet faktiskt inte. Fast det är ju inte alltid att den personen fattar hur illa det gör en och slutar bara för det.

Vad är det som gör att vuxna människor beter sig som småbarn mot sina medmänniskor? De måste må riktigt dåligt i sig själva som gör att de känner behovet av att trycka ner andra människor? Jag tycker ändå att ett sånt beteende borde göra att man mår ändå sämre. Nej, jag röstar på mer positivitet på alla arbetsplatser! Se dina medarbetare, låt dem veta när de gör bra saker, skratta tillsammans, för ni spenderar ändå en stor del av livet gemensamt! Jag har medvetet börjat ge positiv feedback till mina kollegor och det är så härligt, inte bara för dem, utan för mig också!

måndag 23 maj 2011

Ska jag behöva peka?

Idag har jag och sambon tjafsat. Vi flyttar på lördag. Om FEM dagar! Det vill säga vi har fyra dagar, eller snarare kvällar, kvar att packa på. Sambon har inte gjort många knop för den här flytten och det är övermycket kvar att göra. Jag har pekat ut vissa saker som han behöver gå igenom för att se om det ska sparas eller ej. Men i två dagar nu så har jag bett honom att börja lassa ner lite grejer från vindsförrådet så vi kan börja gå igenom dem. Kom hem från jobb igår efter ett 12-timmars arbetspass och inga lådor var nere, hans rena tvätt var inte undanplockad. Sambon kollade på film. Kom hem från jobb idag efter ett 10-timmars arbetspass, läget var detsamma. Sambon spelade TV-spel. Då blev jag sur. Vi har inte lång tid på oss och han kan inte ens ta några minuter att ta reda på sin egen tvätt!

När jag kom hem började han istället ta reda på lite disk som han har genererat, antagligen för att jag inte skulle bli irriterad på det också. Efter tjafsandet då jag försökte förklara att jag känner mig ganska ensam i den här flytten, att det känns som att jag i princip nästan måste fixa allt och han mest var tyst, sur eller upprörd, satte han faktiskt igång att rensa litegrann. Hoppas på att han fortsätter i den takten, så att det inte längre känns som att jag antingen måste peka och tjata på honom om vad han ska göra, eller göra det helt själv och han bara åker snålskjuts.

Visst, jag förstår att han är stressad över inlämningen av C-uppsatsen och grejer. Han behöver också få varva ned. Men det gäller faktiskt mig med! Dessutom, för 3 år sedan då vi flyttade ihop var jag i precis samma läge. Jag skrev på min C-uppsats, men inte var det nån som packade allt åt mig. Nehej då, det fick jag minsann göra själv. Jag menar inte att jag inte kan ta den största biten, för det är jag beredd på, men jag vill ändå känna lite engagemang från hans sida också, känna att jag inte står ensam med allt.

Sen fick vi besök av ett N och M, som fick med sig lite gåvor härifrån (böcker, ett oanvänt akvarell-set, cd-skivor och lite alkoholhaltiga drycker). De gick härifrån med fyra kassar i händerna. Bra att bli av med grejer, men det skar lite i bröstet med vissa av böckerna och en av cd-skivorna som jag älskar.

söndag 22 maj 2011

Projekt och sömnstõrningar

Idag går vårt stora projekt på jobb av stapeln och det ska bli så spännande och roligt! Märker på sömnen och magen att anspänningen är hög. Ska bli skönt när det är över, men samtidigt väldigt tomt. Jag har ju haft nästan all fokus på det här ett tag nu. Önska oss lycka till! :D
Published with Blogger-droid v1.6.9

lördag 21 maj 2011

Ordning och reda lönar sig

Idag har jag fortsatt utrensningen här hemma. Bland annat har vi rensat rejält bland allt gammalt elektronikskrot som bara ligger och skräpar, som min gamla bärbara PC från 2002. Den har legat orörd i åratal och jag har inga planer på att bruka den igen. Sambon fick i uppgift att rensa den från allt som minner om mig. Han fick dock inte skivan att funka, så på kvällspromenaden när vi pratade om det kom jag ihåg att den inte kan läsa DVD-skivor utan bara CD. År 2002 var DVD så pass nymodigt att det fortfarande var en valbar egenskap i datorn som kostade extra, därav valde jag bara CD. Men som den skötsamma, duktiga tjejen jag är har jag såklart haft alla papper och skivor kvar från när datorn införskaffades. Slängde dem först idag. Efter en halv sekunds letande i papperskorgen (jag visste ju var den var) så hittade jag recovery-CD:n i original. Nu blir det lättare för sambon att utföra sin uppgift och det blir en helrensning, inte bara en radering av filer, precis som jag ville ha det.

fredag 20 maj 2011

I Am Number Four

Härligt med en science fiction, jag gillar sånt! Sambon däremot genomled nog filmen i brist annat, haha! Antar han tycker det är bättre än ett drama, eller ändå värre - en romantisk komedi, fniss!

Storyline: Kille kommer från annan planet (Lorian) och har särskilda krafter, är jagad av andra aliens som vill döda honom och hans likar i nummerordning (det finns 9 stycken). Filmen börjar med att nummer 3 dödas, det vill säga huvudkaraktären står näst på tur. Han och hans beskyddare flyr till en liten ort i USA som heter Paradise, där killen går under alias John Smith. Han träffar en söt, fotograferande tjej som han blir kär i (och hans sort blir kära bara en gång och det för evigt - överromantiskt). De onda närmar sig och John måste kämpa för sitt liv, men han är inte ensam.



Jag gillade filmen, ger den 3,5 Saror av 5. Den var spännande, romantisk och hade häftiga tricks. Gillar när folk har särskilda krafter och sånt. Det känns som att den bäddade för uppföljare, så det är väl bara att vänta och se, för dom vill jag definitivt också se.

torsdag 19 maj 2011

Vad mina döttrar bör veta av Elizabeth Noble

En bok som jag valde till bokklubben och som jag hade goda förväntningar på efter att ha läst på baksidan. Jag tänkte mig att det var en bok som påminde om det jag gick igenom förra sommaren då jag och mina två äldre systrar förlorade min obiologiska mamma till cancer. Genom att läsa boken tänkte jag på något sätt kunde bearbeta min egen sorg samtidigt. Något jag tvivlar på att jag har gjort ordentligt, eftersom livet bara har rusat på sedan dess.

Det började bra med att jag grät redan under första kapitlet, men sen sjönk boken i mina ögon och blev som ett typiskt amerikanskt drama, fastän det hela visserligen utspelar sig i England. Typ en sån film som går direkt till TV för att den inte är bra nog att gå på biograferna. Jag tycker att författaren missade att slutföra vissa trådar som hon införde, vilket gjorde att det kändes orealistiskt. Dessutom blev det bara för sockersött och alla blev superlyckliga i alla sina dagar på slutet. Visst, jag gillar lyckliga slut, jag vill ha lyckliga slut, men det här kom för lättvindigt enligt min mening. Jag hade velat se mer djup, mer bearbetning av sorgen, mer av vägen dit innan döden infann sig. Hela boken kändes tyvärr ganska ytlig, vilket inte alls var vad jag väntade mig eller ville ha.

Kanske, eller antagligen, förstörde min förväntan upplevelsen av boken. Något i alla fall. Ska försöka att inte ha för höga förväntningar på nästa bok som N har valt. En bok skriven av hennes favoritförfattare Theodor Kallifatides. Nämligen Vänner och älskare.

onsdag 18 maj 2011

Sötnosen

Söt mr T njuter av livet. Nyklippt som han är ser han mycket yngre ut än sina snart 14 år! Nu på kvällen är all butterhet borta och matte är favoriten igen, så som det brukar vara. :)
Published with Blogger-droid v1.6.8

En butter mr T

Nykammad med lite trimmad päls går en butter mr T omkring i lägenheten. Han har fått sig en rejäl och välbehövlig genomgång. Surt bligar han på matte som helt klart är boven i dramat. Vad han inte vet är att detta bara var fas 1 i "operation snygga till katten". Ett bad är nämligen planerat inom en snar framtid, med efterföljande kamning och eventuell klippning där behovet känns uppenbart.
Published with Blogger-droid v1.6.8

tisdag 17 maj 2011

Det rullar på

Nu händer det mycket. På torsdag efter jobb ska min kollegas sambo komma och kolla på möbler och husgeråd som vi ska göra oss av med. Förhoppningsvis vill han ha det mesta i sin nya lägenhet när han till hösten ska iväg och plugga i veckorna. När jag och sambon var ute på kvällspromenaden med mr D ringde det i min mobil, då var det en tjej som vill komma och kolla på vår lägenhet. Också på torsdag. Hade varit så toppen om hon vill ha den och dessutom vill köpa vår diskmaskin och ta över vårt bredband! Hoppas dessutom att hon vill flytta in ganska omgående, så att vi slipper betala hyra augusti ut! Rapport kommer.

måndag 16 maj 2011

Fortsatt utrensning

Idag när jag kom hem från jobb satte vi igång att rensa bland våra filmer, cd-skivor och ljudböcker. Det var lättare att rensa här än bland mina böcker, men vissa cd-skivor kände jag mig tudelad om att välja bort. Men, jag lyssnar inte överdrivet mycket på dem som sambon så hjälpsamt påpekade, så det var bara till att vara hård mot mig själv. Nu efteråt känns det faktiskt rätt bra! Har en banankartong med filmer,  ljudböcker och cd-skivor i samlingsfordral, en skräckbox med filmer (inte mina), samt en ICA-kasse med cd-skivor i originalfordral. Slängde massor, samlade ihop massor till second hand. Idag kändes det skönt att rensa, liksom lite själsrensning samtidigt. Har en hel del kvar att ta itu med, tänker att jag ska försöka ta lite varje dag, så blir det nog bra tillslut. Fortsättning följer alltså...

söndag 15 maj 2011

Livsförändringar och utrensning

Just nu är det väldigt mycket som händer i mitt liv både på jobb och privat, men det här inlägget ägnas åt det privata. Vi ska flytta om 2 veckor, något som bestämdes för en dryg vecka sedan. En något okonventionell flytt i dagens samhälle, men en flytt som kommer att göra både mig och sambon gott eftersom vi vantrivs och mår väldigt dåligt där vi bor just nu. Om två veckor flyttar vi in i vår ovanvåning. Vi kommer att dela hus med min svärmor, det vill säga sambons mamma. Det ska bli jätteskönt att komma bort från området där vi bor, att ha en trädgård, nära till havet och fantastiska ställen att gå med mr D eller vara ute och jogga på. Huset är på 170 kvm och svärmor bor där helt själv i dagsläget, ja förutom hunden då förstås. Ovanvåningen där vi kommer att bo är på 70 kvm - ett stort sovrum, ett stort allrum och ett badrum. Vi ska försöka möblera allrummet så att hela ovanvåningen blir som ett helt eget litet hem, med köksbord och vardagsrumsdel. Inser att det kanske inte alltid kommer att vara lätt, men vi är ju alla vuxna människor, är det nåt nån stör sig på så får vi diskutera igenom det som sådana.

Det enda kruxet är väl att vi har supermycket grejer som kommer från att två hem slogs ihop till ett för tre år sedan, men vi har ingen direkt plats att förvara allt på. Därför är det STORrensning på gång. Ibland skär det verkligen i hjärtat, men det måste göras. Två gånger har jag gått igenom garderoben och rensat ut kläder, måste kanske ta en genomgång till innan jag kan vara nöjd. Det svåraste är dock bokhyllan... Att rensa bort mina böcker river verkligen i själen, men det finns inget alternativ. Som det är nu ska vi behålla tre banankartonger och fyra pappkassar med böcker. Sju fulla hyllplan med böcker är utrensade, de står kvar i bokhyllan och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Vänner ska få chansen att kolla om de vill ha något, annars får jag kanske se till att de kommer till ett antikvariat, eller om jag ringer upp nån sån som köper upp dödsbon eller nåt kanske. Vi ska också göra oss av med mycket av våra möbler och massor av köksgeråd. Det vi sparar i köket rymmer fyra banankartonger. Kanske ska ställa dem i min mammas källarförråd tills vi flyttar till något eget? Får se, det beror på hur mycket det blir tillslut.

Borde fortsätta rensa nu, kanske bland spel, cd-skivor och filmer. Men jag vet inte om jag orkar.
Egentligen borde jag ställa mig och sälja allt som vi inte ska ha på loppis, eller lägga ut det på Blocket och Tradera. Men jag vet inte om jag orkar det heller. Att ringa nån som köper upp dödsbon känns som det mest ansträngande jag orkar med faktiskt.
Jag är trött, slut, dränerad... Jag får nog fortsätta en annan dag istället...

lördag 14 maj 2011

Problem med Blogger

I förrgår var det störningar i Blogger. Igår gick det inte att logga in på hela dagen och sen jobbade jag till mitt i natten. Hoppas dom har fixat alla störningar nu så att man kan använda bloggen när man vill, när andan faller på. Det verkar dock som att vissa saker har försvunnit, kan inte sätta fingret på det men tycker att något fattas. Måste kolla upp det...

Jag hade rätt! Det fattas både inlägg och kommentarer! Sjukt störigt!

onsdag 11 maj 2011

Paul Auster

Min vän N kontaktade mig för ett par veckor sedan för att fråga om jag ville hänga med på en författarkväll på Stadsbiblioteket här i Malmö. Paul Auster skulle komma dit. Jag tittade i almanackan och såg att jag för en gångs skull inte jobbade kväll den onsdagen och tänkte varför inte.

Läste hans bok New York Trilogin i bokklubben för flera år sedan. Om jag inte minns fel så var det första boken vi läste sedan jag återvände till gruppen efter mina 2 år i Australien 2005. Med andra ord är det ett tag sen. Ska jag vara ärlig så minns jag inte boken, jag blev inte klokare av att läsa på baksidan heller. Det enda jag minns, förutom utseendet på pocketupplagan, är att jag tyckte den var lite skum och att jag inte tyckte den var superbra. Men, det är en känd författare och det är ju lite coolt. I vanliga fall brukar de tydligen ha 200 platser vid såna här kvällar. Ikväll hade de dock 400 st och det var inte ens i närheten av att räcka till. Vi kom dit strax efter kl 17.30, Paul Auster kom upp på scenen kl 19. När vi kom var det inte många sittplatser kvar. Människor satt på alla våningar och tittade ner på scenen, människor stod upp längst bak, de fick till och med stänga ingången för det fick inte komma in fler folk pga brandsäkerheten.

Vi satt näst längst bak och såg inte mycket, men jag gillade det jag hörde. Jag gillade honom, Paul alltså. Han gav ett mysigt intryck och han verkar ha en härlig humor. Blev nästan lite sugen på att läsa nåt mer av honom, även om jag inte minns New York Trilogin som nåt för mig. Det var intressant att höra honom prata om sitt skrivande också och mysigt hur han talade om sin fru Siri Hustvedt, så himla uppskattande och kärleksfullt. Mannen som läste på svenska ur hans nya bok Osynlig hade en riktigt bra röst för högläsning, gillade honom och tänkte att den rösten hade jag gärna lyssnat på från en ljudbok. Hon som höll i samtalet var dock inte det bästa valet enligt mig. Hennes engelska var långt ifrån bra uttalsmässigt och jag tyckte hon missade frågor. Visst var hon förberedd och hade läst på, men man måste ju kunna följa i ett samtal också och inte låsa fast sig helt i de frågor som man förberett. Då blir samtalet liksom avhugget och hattigt. Dessutom uttryckte hon sig på ett sätt med sin engelska som om hon nästan ifrågasatte allt han sa, började var och vartannat påstående med but, nån gång med nevertheless, efter att Paul hade sagt nånting. En man i raden bakom mig sa vid nåt tillfälle "hon frågar ju helt fel frågor". Efter samtalet på scen signerade han böcker åt folk. Jag hade inte tänkt på att ta med min bok, men ställde mig i kön med N och C för jag tänkte att jag skulle fotografera honom till bloggen. Var dock tvungen att bege mig hemåt, så det blev tyvärr inga bilder.

Fick lite mersmak på såna här kvällar. Borde kanske hålla mig mer underrättad om när det händer grejer på Stadsbiblioteket? Att få in lite mer kultur i livet är ju aldrig fel!

tisdag 10 maj 2011

Utbildning ger mersmak

Att lära sig om sånt som intresserar en är ju alltid härligt! Att få använda hjärnan på ett annat sätt, få tänka till och uppleva aha-ögonblicken. Att genom diskussioner med andra intresserade riktigt känna hur man når en högre förståelse för det man lär sig. Jag blir sugen på mer utveckling inom mig själv, att uppnå högre kompetens. Nästa steg är en diplomutbildning som kostar 32000 kr. Tvivlar starkt på att chefen kommer att tycka det är ok, men funderar på att sondera terrängen. Det är inget jag har möjlighet att själv bekosta. Får kanske bida min tid och ha det som ett framtidsmål?
Published with Blogger-droid v1.6.8

Glädjande besked!

Fick ett mms av min barndomsvän V på morgonen. Inatt fick hon och T ett litet barn! Och det blev en tjej, precis som jag förutspådde! Vad jobbigt att jag bor så långt bort att jag inte kan åka dit och krama om dem, säga grattis och hålla i den lilla miraklet! Men så roligt för dem, så mysigt! Sände mina kramar och pussar i ett sms istället. Det får duga för tillfället.

måndag 9 maj 2011

Trötter


Trött mr D ligger och vilar under skrivbordet där matte nyss satt och bloggade om morgonens joggingrunda. Både mr D och matte fick in en skopa motion tidigt på morgonen, det är ju aldrig fel och så blir det dessutom en välförtjänt vila då matte är iväg på utbildning idag.
Published with Blogger-droid v1.6.8

söndag 8 maj 2011

Trädgårdsbus

Published with Blogger-droid v1.6.8

Syrénerna börjar blomma

En av mina favoriter! Älskar deras underbara doft!
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 5 maj 2011

Rånad på konfekten


Idag har mr D varit med matte på jobbet eftersom husse hade en lång dag i skolan. Det var en ganska trist dag, för matte hade inte tid att klappa om mr D så mycket, så det blev mest sova som gällde för att fördriva tiden. Benet som var med sparades till den ljuva hemkomsten, för att riktigt bygga upp njutningen av benets härlighet. Glad i hågen hade därför mr D benet i munnen då han och matte gick in i porten därhemma. Matte tryckte på hissknappen och de väntade. Då kom den jättesöta Clara nerför trappen! Mr D blev glad! Han gillar nämligen den här damen starkt! Clara muttrade något och drog med sig sin husse nerför trapporna och störtade mot mr D. Mr D strålade som en sol! Helt plötsligt upptäckte han att benet var borta! Det hade Clara tagit, snabbt som ögat och flyttat sig på behörigt avstånd från dess rättmätige ägare. Hussen och matten tittade bestört på Clara och började sedan skratta. Claras husse tog benet och gav det till mr D's matte, som gömde det i jackfickan tills hon och mr D tryggt befann sig i hissen, i säkerhet från diverse bentjuvar.

Grotta in mig i morgonrocken

Just nu vill jag bara stanna i värmen av min mysiga morgonrock med datorn i knät hela dagen, kanske pausa ibland och läsa i min bok som orörd har legat och tittat på mig från vardagsrumsbordet alldeles för länge. Vill inte åka till stressen på jobb, där är för mycket att ta tag i. Har huvudvärk. Behöver en rejäl (men ej smärtsam) massage. Är stel i hela kroppen (och då menar jag faktiskt hela). Kniper ihop käkarna som om tänderna i munnen skulle falla ur om jag inte höll fast dem, hårt. Behöver en paus och jag som nyss var ledig 11 dagar till påsk.

Nähä. Om man skulle vara en duktig flicka och klä på sig då. Slänga i sig lite frukost och bege sig på en morgonrunda med mr D, för att sedan stressa iväg till jobb eftersom jag garanterat kommer att vara i sista minuten (eller lite efter), som vanligt.

onsdag 4 maj 2011

Förändringar i Spotify

Här hemma använder vi Spotify och har varit supernöjda med den gratistjänsten. Har inte brytt oss om att det mellan låtarna ibland kommer korta reklamsnuttar. Men med de nya förändringarna i gratisversionen blir begränsningarna klart märkbara, även för den lilla användaren. Jag som ibland t.ex. använder en playlist i Spotify till min träning kommer inte att kunna lyssna på samma låt mer än 5 gånger, vilket innebär att min playlist i princip är meningslös. Man kommer inte längre att kunna lyssna sig trött på sin favoritlåt heller. Det här gör att vi har börjat söka efter en ersättning till Spotify. Tydligen finns det flera olika tjänster som har börjat konkurrera med dem. Själva har vi börjat titta närmare på Groove Shark. Det jag hade önskat är en tjänst som kan fungera gratis både i datorn och mobilen, vilket hade varit väldigt praktiskt. Just nu verkar det dock som att våra telefoner (HTC Legend) tyvärr inte klarar av Flash, som Tiny Shark (mobilversionen av Groove Shark) kräver. Får se om det går att lösa så småningom.

Vad gäller Spotify så kommer jag inte att gynna dem längre med deras snåla regler för sina gratisanvändare. Deras nya förhållningsregler känns bara som en tvångsåtgärd för att få oss gratisanvändare att börja betala för att lyssna på musiken. Jag som inte lyssnar så mycket på musik överlag, känner inte att jag vill spendera 99 kr/mån på den tjänsten. Hejdå Spotify, lycka till med era nya regler.

Gårdagens inlägg talade till vädergudarna

Vad är det jag skådar med mitt norra öga? Är det solsken och blå himmel som glimtar genom persiennerna? :)

tisdag 3 maj 2011

Ops, det blev visst fel

Till alla er bettskeneanvändare därute, det har ju varit en del diskussioner på bloggar om bettskenor den senaste tiden. Som ni alla vet ska bettskenan rengöras dagligen efter användning, dock ej med tandkräm eftersom det repar. Min tandläkare föreslog handdiskmedel istället och vi har såklart braiga Yes hemma (originalet som är grönt). För att minnas vilken tandborste jag har till bettskenan har jag därför helt logiskt valt en grön tandborste. Fungerar utmärkt! I vanliga fall. Denna logik funkade dock inte ikväll tydligen (borde nog ha nannat kudden lite tidigare). Då tänderna var färdigborstade var tandborsten jag höll i handen helt plötsligt - grön!? Ops! Hur gick det till? Och var inte tänderna lite glansigare än vanligt efter kvällens borstning?

Valpar is da shit!

Älskar dem, vill lukta på dem, krama dem, klappa dem och busa med dem. Här är en av rottisraringarna vi hälsade på i söndags!
Published with Blogger-droid v1.6.8

ET?

Talangfull graffitikonstnär!
Published with Blogger-droid v1.6.8

Busväder

Har jag fel, eller övergick inte månaden till maj i söndags? Är det inte aprilväder sånt här kallas när det är regnigt, haglet faller stora som ärtor från skyn och den härliga solen emellanåt glimtar fram? Brrr, det är så kallt och trist ute nu! Jag saknar värmen, den blå himlen, de ulliga, vita molnen och ljuset som kommer hand i hand med solen...

måndag 2 maj 2011

Mr T

Håller matte sällskap när hon bloggar. Myskisen. Och lite då och då tar hon klapp-paus, vilket mr T kallt räknar med.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Prestation

Är stolt över mig själv och otroligt glad! Har ett leende på mina läppar som kommer från att jag har genomfört nånting som jag aldrig i mitt liv trodde att jag skulle genomföra och jag gjorde det dessutom mycket bättre än vad jag förväntade mig! För att få veta vad det är måste ni läsa här! Nu kan jag somna gott inatt och skryta om det imorgon, hihi!

Sover som en stock

I vårt hushåll är det i princip alltid jag som stiger upp först. Sambon är student fram till sommaren, så han lever ett lite annat liv tidsmässigt. Har jag någonsin berättat om vilken snoozare jag är på morgonen? Att jag kan snooza ett antal gånger innan jag släpar mig ur min varma, sköna säng? Min sambo sover sig oftast rakt igenom alla mina snoozningar, så även denna morgon och jag förundras som alltid över denna förmåga (som både kan hjälpa och stjälpa, eftersom han även kan lyckas sova sig igenom sin egen väckarklockas ringande). Det gör inte jag. På kvällen märker jag inte när han går och lägger sig om jag redan har hunnit somna, men de få gånger som sambon ska upp före mig vaknar jag alltid av att hans klocka tjuter och tjuter. Men så är det väl. Jag är morgonmänniska och han är kvällsmänniska, kanske kan det vara det det hela beror på? Eller så är det av vana, för jag är den värsta snoozaren och för att kunna genomlida mitt snoozande har han kanske som försvarsmekanism lärt sig att stänga av ljudet? Det kan också vara att han har svårt med sömnen och inte kommer in i djup sömn förrän på morgonen. Imponerande är det i alla fall att han kan sova trots ett irriterande, återkommande väckarklocksljud, oavsett orsaken!