torsdag 12 januari 2012

Två premiärer

Såg första avsnitten på Once Upon a Time (Kanal 5) och Revenge (TV3) idag på tv. I like very much! Vill definitivt se vad som ska hända! Den första en blandning av saga och verklighet och den andra en story om att ge igen för gammal ost. Härligt med nya tv-serier som fångar mitt intresse! Längtar tills nästa torsdag och fortsättningarna!


Published with Blogger-droid v2.0.1

onsdag 11 januari 2012

Ystad Saltsjöbad

Är med jobb på Ystad Saltsjöbad. Vill verkligen rekommendera det! Har inte testat deras SPA, men rummen är härliga, maten är fantastisk och servicen är superb! Stämningen på hela stället är mysig med harmonisk bakgrundsmusik.


Published with Blogger-droid v2.0.1

söndag 8 januari 2012

Efterskalv av Arne Dahl

När jag kör bil långt brukar jag bli väldigt trött. Musik funkar bara ett tag för att hålla mig vaken, för tillslut blir musiken liksom entonig för mig. Istället brukar jag kombinera en spännande ljudbok av deckartypen med att tugga på nånting. Det går inte att somna när man tuggar och en spännande ljudbok gör att tiden går fortare, man hinner inte bli uttråkad.

Nu under julledigheten har jag rest till Västmanland för att hälsa på familjen och vännerna jag har kvar där. Ljudboken jag valde att ta med mig var just Efterskalv av Arne Dahl. Jag har påbörjat den här ljudboken tre gånger tidigare och kände mig skeptiskt till den eftersom jag har fastnat på ca 3:e skivan och inte kommit längre, men samtidigt måste jag ju lyssna på den nån gång, så varför inte bara få det avklarat.

Jag började om från början igen med skiva nr 1. Det visade sig dock att jag tyckte om den! Den var spännande och man får som lyssnare än en gång möte A-gruppen som ska lösa ett fall med en bomb i en tunnelbana, som till synes verkar vara ett terroristdåd. Som vanligt så är A-gruppen och SÄPO inte helt på god fot, för SÄPO vill inte riktigt dela med sig av allt de får reda på.

Det här är andra ljudboken om A-gruppen av Arne Dahl som jag lyssnar på och jag tycker att han fångar en och håller kvar ens intresse genom hela boken. Jag gillade också att möta karaktärerna som jag redan kände ännu en gång. Perfekt bilbok för att hålla tröttheten stången!

Veterinärbesök

Vi har varit lite oroliga för mr T ett tag nu och haft ögonen på honom. Han är ju 14 år gammal, kastrerad och väldigt överviktig med en struvit-problematik (kristaller i urinen) sedan många år tillbaka som han äter ett speciellt sjukfoder för att hålla i schack. Den senaste tiden har han druckit väldigt mycket vatten och inte alltid ätit upp all sin mat (ovanligt, för han är ett matvrak). Sen har han lite då och då kissat på andra ställen än lådan de senaste veckorna. Igår upptäckte jag att han hade kissat i min säng, där han också sover. Inte normalt. Efter lite googlande kom vi fram till lite olika möjliga diagnoser: problem med njurarna, ledbesvär som gör att han inte hinner till lådan, urinvägsinflammation. Jag och sambon bestämde oss för att inte vänta till en vardag med att åka till veterinären, eftersom vi var oroliga att vi skulle vara tvungna att avliva honom (utifall det var njurproblem) och i så fall ville åka in tillsammans, vilket vi inte hade kunnat under veckan.

Mr T väntar snällt på veterinären.
Vi anlände till Djursjukhuset strax efter kl 8 imorse och kom in direkt till ett rum där vi väntade in en veterinär. Vi berättade varför vi var där. Han tittade på mr T:s tänder, kände och klämde på honom, lyssnade på hjärtat (som lät bra), vägde honom (7,8 kg - ops!) och sa att vi kan starta honom på inflammationshämmande medicin samt att vi tar ett blodprov som då ska kolla njurar, lever, inflammationer, blodvärden, socker och sånt. Mr T brukar inte reagera så väl på medicin. Han brukar börja kräkas mycket efter ett par dagar och få diarré, därför tyckte jag det var bättre att vänta med den medicinen tills vi verkligen vet om han har en inflammation, eftersom han inte verkar ha ont och han kissar bra. Veterinären tyckte det lät bra att avvakta, sa att mr T såg välmående ut och sedan gick han.

Efter en liten stund kom en sköterska som skulle ta blodprov. Mr T satt lika snällt som innan när blodprovet togs, det var inga problem. Han var så himla duktig hela tiden! Sen gick han till och med frivilligt in i buren (vilket aldrig händer), för då tyckte han nog att det räckte och ville hem.

Betalningen var något av en chock - 2 705 kr!!! Sjukt dyrt! 550 kr bara för att komma dit. 890 kr i akut/jouravgift. Drygt 1 013 kr för blodprov med tester. Tur att vi har honom försäkrad så att vi kan få tillbaka en del av kostnaden i alla fall.

Det kändes så skönt att åka hem med mr T i buren igen. Nu väntar vi in svaren på blodprovet i början av nästa vecka. Det är bara till att hålla tummarna att det inte är något allvarligt som är problemet och att vi får ha kvar goa mr T hos oss. Men usch vad jobbigt det är när ens husdjur inte mår bra! Man känner sig alldeles maktlös och frustrerad och orolig för att det ska vara något som innebär att man förlorar dem för alltid. För som djurägare måste man vara beredd att ta de svåra besluten även om man blir sjukt ledsen efteråt och saknar dem massor. Det ingår i ansvaret som djurägare.

tisdag 3 januari 2012

Vad häftigt!

Första gången jag kände Krabaten röra sig var förra bokklubbsträffen. Idag, nyss faktiskt, tyckte jag att bebisen fick in några mer rejäla sparkar jämfört med tidigare. Jag la handen på magen med ett lätt tryck och väntade... Efter en liten stund kom det fler sådana sparkar. Jodå, var det inte en liten rörelse som kändes i handflatan? Väntade längre... Det kom igen, den här gången starkare. Wow! En lätt vågrörelse mot handflatan, men tydligt! Coolt!


Önskar älsklingen vore här så att han också kunde få känna, men jag befinner mig 60 mil hemifrån och älsklingen, som har jobbat alla vardagar mellan helgerna, befinner sig hemma. Han får ett sms med informationen när han vaknar istället. Inte likvärdigt, men det får duga.


Ska Krabaten kännas mer verklig nu när det känns både på in- och utsidan? Den som väntar får se!


Published with Blogger-droid v2.0.1

söndag 1 januari 2012

God fortsättning

Ett nytt år tar sin trevande början. Det känns inte annorlunda än förut, men det kommer att vara ett livsomvälvande år för mig i mitt familjeliv. I april väntar vi vår tredje familjemedlem och fokus i livet kommer helt plötsligt att ändra riktning. Det känns spännande men fortfarande ganska overkligt. Tiden flyger förbi. Vi letar nytt boende så att vi kan få något eget innan Krabaten tittar ut. Mycket ska hända på kort tid och sen gäller det att anpassa sig och komma in i ett nytt sätt att leva.


God fortsättning!


Published with Blogger-droid v2.0.1