onsdag 18 april 2012

Vattenavgång eller flytningar?

Nu känns det som att jag kommer in på ett ganska intimt ämne här, men so what. Vill du inte läsa, så gör inte det. Imorse skedde en förändring. Bra att veta förresten är kanske att jag är gravid i vecka 39+2, dvs bakningen är klar och redo att tas ut ur ugnen när som helst. Vi bara väntar. Förändringen handlar om flytningar, om det nu är det det är. Jag har nu extremt rikliga flytningar, genomskinliga, som gärna kommer när jag reser mig från sittande men även kan komma helt apropå. Det kommer liksom sipprande/rinnande i 3-4 omgångar innan det avstannar. Har också en lite molande känsla i nedre delen av magen sedan en liten stund tillbaka som kommer och går.

Ringde Barnmorska Direkt, som först sa åt mig att ringa förlossningen, men sen lyssnade på vad jag sa och kollade i journalen. Hon tyckte jag kunde avvakta, eftersom det låter som att det kan vara flytningar, men att jag ska hålla det under uppsikt. Visserligen sa jag inget om den molande värken, för den kom sen. I alla fall. Om det avger en sötaktig, intim doft kan det vara vattenavgång eller om det blir en konstig färg på det, typ grönt eller nåt, ska jag kontakta förlossningen så att dom får kolla om det är vattenavgång eller ej.

Jag känner mig bekväm med att avvakta, för vi ska in till Familjerättsbyrån idag och skriva på papper om faderskap och gemensam vårdnad. Sent ute enligt damen vid tidsbeställningen, hehe, men det vore skönt att få det avklarat. En sak mindre att göra efter att Krabaten har anlänt.

Lite förberedande åtgärder om det skulle läcka utanför med vad det nu är för nåt som läcker: jag sitter på filtar i nya soffan och jag ska ta med ett av skydden vi köpte för bebissängens madrass att lägga på sätet när vi åker bil. Vill ju inte ha läckage vare sig i soffan eller i bilen.

Jahapp, då var det bara till att avvakta lite då.

måndag 16 april 2012

Ska man vänta tålmodigt nu?

Jaha, nu går vi här i väntans tider. Idag är jag i vecka 39+0. Jag är inte bra på att vänta tålmodigt när det är på obestämd tid. Jag vill ha ett fast datum - då kommer Krabaten, men se nej, den gubben går inte. Här är bara till att vänta.

Eftersom jag är en sån person som planerar min tillvaro efter almanackan så tycker jag det blir jobbigt att alltid behöva preliminärboka grejer nu eftersom jag inte vet om jag kan eller om jag ligger på BB nånstans och krystar för fulla muggar precis då när jag egentligen ska göra nåt annat. Tidigare, då jag hade fullt upp på jobb och vi inte alls hade kommit iordning i lägenheten, då hann jag inte med att fundera över Krabaten så mycket. Då ville jag bara att den skulle vänta med att komma tills efter det stora projektet var avslutat, sen tills efter påsk då min familj kom på besök och sen tills efter soffan hade anlänt. Nu har allt det hänt, så nu kan den komma egentligen. Fast det vore ju bra om vi hann in till Familjerättsbyrån på onsdag först förstås och skriva på papper som bekräftar att det är min älskade sambo som faktiskt är pappa till Krabaten. Sen är det ju bokklubb på torsdag och på söndag ska jag träffa syster yster och prata bröllop. Nej, ska jag hela tiden vänta på nästa och nästa grej som händer innan Krabaten tittar ut så blir det aldrig tillfälle. Lika bra att få det överstökat enligt mig. Men som sagt, det är ju ingenting som jag själv styr över.

Nu skiner solen ute. Klockan är snart halv ett. Magen kurrar. Dags att äta lite rester från gårdagens lasagne, ta en promenad med mr D och försöka att inte fundera så mycket över när Krabaten egentligen har tänkt anlända till verkligheten. Tålmodighet är en dygd heter det ju. :P

lördag 14 april 2012

Får man vara en dålig förlorare?

Spelade Monopol med sambon nyss och blev totalt krämad. Jag gav tillslut upp och då kunde jag inte betala hotellet jag hamnat på, oavsett om jag intecknade min resterande gata (resten var redan intecknade) och gav honom mina få tillgångar i kontanter.

Nu till saken. Jag är en dålig förlorare. Jag älskar att spela spel och att vinna, men jag hatar att förlora. Speciellt om det är till någon jag tycker mycket om (såsom föräldrar, sambo etc). Spelar jag spel med kompisar kan jag förlora med värdighet, men annars inte så värst. Nu ansträngde jag mig visserligen och sambon tyckte t.o.m. att jag behärskade mig mycket. Det var inte alls som tennisepisoden i Turkiet då jag blev skitförbannad för att jag inte kan spela tennis, typ alls.

Min tanke nu då: Får man vara en dålig förlorare som förälder? Sätter man inte ett riktigt dåligt exempel för sina barn då? Ska man spela snällt när man spelar med sina barn och "låta dem vinna"? Eller bör de få lära sig att förlora genom livets hårda skola (som jag gjorde)? Nån med erfarenhet som vill rådge?

fredag 13 april 2012

Stockholm rosé av Sophia Wolf Lösnitz

En bokklubbsbok som jag läste bara för att det var just en bokklubbsbok. Det här är ingen bok som jag skulle ha valt att läsa på egen hand och ingen bok som jag rekommenderar, snarare tvärtom.

Karaktärerna är ytliga och det enda de gör är supa, undvika att äta, shoppa, ha sex, snorta kokain och tycka synd om sig själva. Destiny, huvudpersonen, har ingen egen vilja. Förstorar brösten när ett ragg erbjuder det som present, fast hon egentligen inte alls tänkt göra det. Hon trånar hela tiden efter ett ex som lämnade henne på deras förlovningsfest utan att säga nånting. Hon har inget driv. Jag blev bara trött när jag läste boken och kunde läsa max två kapitel i rad innan jag föll i sömn.

Det enda upplyftande var intrigerna kring Destinys ragg då det uppdagades att han hade fru och fyra barn, vilket han lämpligt nog glömt att nämna. Den här situationen lämnades dock utan djupare analys, precis som resten av boken. Först på slutet då kompisen Tessan tar en överdos känns det som att Destiny får sig en tankeställare och eventuellt börjar ta tag i sitt liv och hon inser också (äntligen) att exet är en stor skit som hon inte längre vill ha. Men som resten av boken går som sagt ingenting på djupet. Det skrapas knappt på ytan faktiskt och hela boken lämnar mig oberörd. Det känns som tidsslöseri att ha läst den, men jag kan i alla fall diskutera mina åsikter om den på nästa bokklubbsträff.

Lagerhyllsproblemet

Vi köpte ju lagerhyllor på Jula för att ha i klädkammaren och förrådet en tid tillbaka. Riktigt smäck var det! Byggde ihop en och lämnade tillbaka de andra två, vilket ledde till att vi var två lagerhyllor kort. Var in på Ekohallen i den svängen för att kolla nåt annat och såg då att de också hade lagerhyllor. Nu minns jag inte priset på dem, men de var likvärdiga prismässigt som de vi köpte på Jula. Köpte två hyllor med lite oro i magen för att vi skulle få samma smäck som på Jula. Skillnaden med dessa, som jag inte vet om man kan se på bilden, är att de är mer rejäla i både hyllplan och profiler, extremt enkla att bygga ihop (tog kanske 10-15 min max). Allt som behövdes var en gummiklubba och så använde jag en träbit mellan klubban och profilerna. Sambon fick hjälpa mig att hålla när den övre delen skulle på, men annars gjorde jag det själv. Inga metalldelar som vek sig här inte, inga förgjorda hål som var för små. Man fick inga oljefläckar på sig. Hyllan känns fräschare, stadigare och den är mycket snyggare än smäcket från Jula (för att vara en lagerhylla då). På det hela taget så är jag mycket, mycket nöjd med detta inköp som numera står i klädkammaren och bär upp lite ordning och reda åt oss! Nu ska vi bara ta oss tid att sätta ihop hyllan i förrådet också och få lite ordning och reda där med.

Sovrummet

Överkast från ILVA. Sänggavel från IKEA.
Det är roligt att ha börjat komma iordning här hemma lite mer. Att det faktiskt ser ut som ett hem, ombonat och mysigt, och inte som en lagerförvaring av lådor och annat skräp. Shoppingen till hemmet fokuserar numer åt lull-lull-hållet och inte så mycket åt de stora, tunga paketen som måste byggas ihop.

Värmeljushållare från Village.
Igår åkte jag och svärmor iväg och shoppade hela eftermiddagen. Ett av inköpen var det här fina överkastet från ILVA för 1199 kr (260x260 cm), men vi hade presentkort där på 800 kr så jag tyckte inte att det kändes så farligt, även om sambon kanske inte tyckte riktigt likadant som jag. Jag messade en bild på överkastet till honom och han tyckte det såg lite tråkigt ut. Jag förklarade att vi skulle ha kuddar på som matchar de fina värmeljushållarna vi köpte på Village när vår kompis hade invigning av sin butik. Hans kommentar - "Ska vi ha kuddar på kuddarna?" Fniss, han är för go! Inte så lätt att förstå i korta sms, eller via telefon kanske. Jag förklarade och jag tror att han förstod hur jag menade. Jag köpte med det hem i alla fall med orden "om du inte gillar det så kan vi ju alltid lämna tillbaka det sen". Väl hemma la vi överkastet på sängen och då tyckte han att det såg bättre ut än vad han hade trott. Skönt, för jag tycker verkligen om det!

Så, kvar att åtgärda i sovrummet nu är lite tavlor och foton (svarta ramar har jag tänkt), att så småningom byta ut sänglamporna till två snyggare lampor, att sätta upp taklampa (inköpt igår) och att sätta upp våra blackout lamellgardiner som har legat i vardagsrummet och väntat ett tag. Ja, och så måste kuddarna på kuddarna införskaffas förstås!

Måste förresten slå ett slag för IKEAs sänggavel på översta bilden. Hyllor på sidorna, hylla ovanpå. Härligt sätt att spara in utrymme på bredden i ett sovrum! Me like!

torsdag 12 april 2012

Historien om soffan

Flyttlasset gick den 25 februari. Allt var frid och fröjd tills det var dags att ta in soffan i hissen. Ca 2 dm fattades och soffan var inte delbar! Trappan, som är cirkulär och inkapslad tillät bara soffan att komma upp några steg. Ett dilemma hade uppstått. Vi hade endast 1 timme kvar att använda den hyrda flyttbilen och tippen stängde om en kvart. Det blev ett snabbt beslut - vi måste slänga soffan... Sagt och gjort, flyttbilen gled in på tippen strax före stängning och soffan hivades i passande container.

Nu behövde vi införskaffa oss en ny soffa. Detta var inte prio 1 för vi behövde också mycket annat och dessutom behövde vi packa upp, jobba, leva. Efter ett par veckor kom vi iväg med målet att hitta oss en ny soffa. Vi hade en budget i huvudet och började leta. Nu visade det sig att det var lättare sagt än gjort att hitta en soffa som båda ville ha. Stilen var vi överens om, men inte sittkomforten. Tillslut hittade vi en som båda gillade starkt. Den låg dock några tusenlappar över budgeten, men, vi tänkte som så att en soffa ska man ha rätt länge och nu när vi faktiskt var överens så var det lika bra att slå till.

Det har gått ett antal veckor. Soffan har blivit tillverkad och har anlänt till vårt nya hem nu på förmiddagen. Den är fin, den är skön att sitta i efter 1,5 månad på hårda stolar och jag är supernöjd! Ja, se själva på bilden!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 11 april 2012

Bredband!

Sedan ca en vecka tillbaka har vi äntligen bredband igen! Det är så himla skönt! Jag har inte hunnit använda det riktigt förrän idag, men nu när jag väl sitter här känns det rätt fantastiskt! Fiberkabel, snabbt, underbart! Har inte haft bredband sedan 28 maj förra året och det har varit saknat. Det märks också på mina blogginlägg. Det har varit ett magert år. Nu ska jag försöka bättra mig igen, det är min föresats. Sen får vi se hur väl den föresatsen fungerar i verkligheten när Krabaten väl tittar ut, men jag planerar för tätare uppdateringar här i alla fall. Håll tummarna för att jag ska lyckas!

Det närmar sig

Jag är nu inne i vecka 39, närmare bestämt vecka 38+2. Var hos barnmorskan igår som sa att jag nu är fullgången = nu kan det verkligen ske närsomhelst! Har inte hunnit fundera på förlossning och sånt så mycket eftersom det har varit fullt upp på jobb med ett stort projekt som gick av stapeln i onsdags. Hade min sista arbetsdag i torsdags, så nu går jag officiellt hemma och skruttar. Dessutom har det varit fullt upp på hemmafronten med att komma iordning i lägenheten, köpa grejer som behövs samt allt det vardagliga som tvätt, städ, mat och försök till ett socialt liv. I påskhelgen hade vi dessutom besök från Västmanland och det blev en massa familjetid, vilket jag tycker är helt fantastiskt! Så nu har alla fått se, fota och känna på magen.

Krabaten var duktig och har väntat med att titta ut tills jobb och familjebesök är över, precis som vi har diskuterat. På torsdag kommer vår nya soffa (eftersom den gamla varken kom in i hissen eller uppför trappen och istället blev slängd på tippen). Vore toppen om Krabaten kunde vänta tills efter torsdag också. Har inte känt av några förvärkar än tror jag. Inatt när jag gick upp för att kissa första gången hade jag värk i övre delen av magen, men det gick över och sen har det inte varit nåt sen dess. Beräknad födsel är ju inte förrän den 22/4, men jag tror att Krabaten kommer inom en vecka. Det är bara att vänta och se. Ska bli spännande att se om jag har rätt!