onsdag 31 juli 2013

Annonssida för bokförsäljning

Till nästa bokklubbsträff i början av september ska vi läsa Pubertet av Ivar Lo-Johansson. I pocket kanske ska tilläggas. En regel vi har i bokklubben är att boken ska finnas i pocket. Har kollat in bokhyllorna på jobbet, men där fanns den inte. Så gick jag nyss ut på nätet för att beställa från Adlibris. De hade den inte. Gick in på Bokus, hittade den! Slutsåld, slut på förlaget. Jaha... Sista chansen, Google: "ivar lo-johansson pubertet pocket". Fick lite träffar!

De översta två träffarna gick till nån sida som heter Bokbörsen. Har aldrig hört talas om den innan, men insåg snabbt att det rör sig om en annonssida där företag eller privatpersoner kan annonsera ut sina böcker. Jag har blivit medlem. Jag har beställt boken från en av de två säljarna som hade den. Nu är det bara att vänta och se om det kommer att gå smidigt (hoppas, hoppas). Mitt pris: 10 kr för boken + den frakt det kostar att få hit den. Nu väntar jag bara på att säljaren ska ta kontakt med mig...

Tankar om sidan. Gillar idén! Ger möjligheter att få tag på böcker som är svåra att få tag på på sidor som Adlibris och Bokus. Tycker om tanken om att återvinna böcker, att en och samma bok (förhoppningsvis) ska ge glädje till fler människor. Ska definitivt kolla in sidan fler gånger om det här köpet går smidigt.

måndag 29 juli 2013

Godnatt, finaste av Dorothy Koomson

Ännu en bok av Dorothy Koomson som jag plockade på jobbet. Den här är dock intakt från kattolyckor och ska tillbaka till hyllan imorgon dag så att fler kan få läsa den.

Ännu en gång har jag fångats av Dorothys story; karaktärerna, händelserna, sorgen, vänskapen, kärleken, smärtan, glädjen. Den här tyckte jag till och med ändå mer om än Marshmallows till frukost. Min fokus på läsningen vid olämpliga tillfällen var snäppet värre. Jag läste på tåget, på väg ut från tåget, till bussen, på bussen, från bussen ända tills jag kom till arbetsplatsen. Alltså, då menar jag arbetsplatsen som i mitt skrivbord. Det är ett under att jag inte har krockat med någon. Man kan verkligen säga att jag har gått med näsan i en bok. Och, ujuj som jag har gråtit. Imorse på tåget och bussen var jag tvungen att fånga tårarna med en näsduk så att inte sminket skulle smeta ut i hela ansiktet, sedan snöt jag mig ljudligt som avslutning på bussfärden, strax innan jag hoppade av vid jobbet.

Om du undrar, ja, jag rekommenderar boken varmt!

Undrar du kanske vad den handlar om också? Nova och Mal växer upp tillsammans under svåra förhållanden, vilket gör att de bygger en enormt stark vänskap som i vuxen ålder även utvecklas till romantisk kärlek. En kärlek som dock inte utforskas. Istället går deras liv åt olika håll, men andra kärlekar. Deras vänskap binder dem dock fortfarande samman. Så en dag frågar Mals fru Stephanie om Nova vill bli surrogatmamma till dem, om hon vill hjälpa dem att få barn eftersom Stephanie inte själv kan få några. Första instinkten är att säga nej, men Nova kan inte göra så mot Mal, utan går med på att hjälpa dem få ett barn. Mitt i graviditeten drar sig plötsligt Mal och Stephanie ur det hela. Mal bryter helt med Nova, som står ensam och gravid inför ett svårt beslut. Behålla eller inte. Hon beslutar sig för att behålla barnet, Leo. När Leo är 7 år gammal hamnar han på sjukhus. Då kommer Mal in i deras liv igen.

Lögner, svek och hemligheter håller Mal och Nova isär. Det får mig att tänka på hur viktigt det är att vara öppen med dem man älskar och inte stänga dem ute från sina känslor.

söndag 28 juli 2013

Marshmallows till frukost av Dorothy Koomson

På mitt nya jobb så finns det bokhyllor på lite olika ställen där alla som jobbar kan lämna och ta böcker. I löv it! Jag har en viss ovana att ta böcker lite för ofta eftersom jag älskar böcker, men inte lägga dit några eftersom jag får lite separationsångest när jag lämnar ifrån mig dem. Har dock tänkt ut att de böcker jag tar där ska lämnas tillbaka, om de inte blir en bokklubbsbok vill säga, för alla dom sparar jag. Den här boken kan jag dock inte lämna tillbaka eftersom katten kissade på en väska uti vilken boken låg. Men, det är en helt annan historia.

Nu till själva boken.

Den ser extremt tjejig ut, vilket gjorde att jag skapade mig lite förutfattade meningar om den innan jag läste den. Exempelvis att det var en typisk kärlekshistoria där allting slutar med att de två älskande får varandra. Jag trodde inte att den skulle fånga mig, men jag tycker att framsidan är väldigt fin och mysig och tänkte det blir säkert bra sommarläsning.

Boken fångade mig dock. Den handlar om Kendra som återvänder vill England efter att ha bott i Australien. Hon hyr en liten lägenhet av en familje bestående av en pappa och två tvillingar. Helst vill hon bara leva sitt eget liv, men hon blir snabbt indragen i familjens liv och leverne med själ och hjärta. Karaktärerna bär på olika hemligheter som de inte gärna delar med sig av till omgivningen, men med tiden kommer dessa hemligheter fram. Dorothy Koomsom skriver mycket om relationerna människorna emellan och jag blir engagerad i dem. Kan inte riktigt släppa boken utan läser till och med vid mindre lämpliga tillfällen, som när jag går och egentligen borde se mig för.

Det känns trist att behöva kasta bort boken, men med en kattolycka på bladen kan jag inte riktigt lämna den till någon annan att läsa. Det blir återvinningen nästa för denna uppskattade bok.

söndag 21 juli 2013

1 år som gifta

Idag har jag och maken varit gifta i 1 år och Modig döptes samma dag. Det har vi firat och ska fortsätta fira resten av dagen! Jag och maken var bortresta till Ystad Saltsjöbad fredag till lördag. Då sov Modig borta för första gången, hos farmor som känner honom bäst. Idag har vi tänt Modigs dopljus och maken hade fixat presenter både till mig och Modig. Modigs ena present ser ni på bilden nedan, jag fick vackra blommor igår när vi kom hem från Ystad. Han är gullig han, maken min!


Ystad Saltsjöbad - moments of happiness

Vad kan jag säga, vi hade det helt underbart på Ystad Saltsjöbad! Badade, solade, promenerade, åt gott och njöt allmänt av tillvaron. Stämningen är härlig, hela SPA-hotellet är inrett i New Port-stil och det ligger precis vid havet. Det känns nästan som att man är utomlands när man är där. Sandstranden är fylld med finkornig, mjuk sand och även om vattnet var urkallt så var det hur härligt som helst att traska runt i den varma sanden. Bada gjorde vi på hotellets SPA-avdelning som ingick i rumsbokningen. Vi badade inomhus i pool och jacuzzi, utomhus i vanlig pool och i uppvärmda pooler där endast vuxna fick vara, det vill säga det var lugnt och stilla. Avslappnande. Vi läste mycket och fick lite solbränna, men betoning på bränna. Vi valde bort SPA-behandlingar eftersom vi tyckte det var dyrt nog ändå. Jag tycker inte heller att det var nödvändigt eftersom vi endast bodde där en natt så var det fullt tillräckligt att njuta av det som ingick.






Maten på Ystad Saltsjöbad är ju fantastisk måste jag säga! Har varit där tidigare med förra jobbet och alltid pratat varmt om maten efteråt. Jag blev inte besviken denna gång heller. De har byggt om i restaurangen sedan jag var där sist och allting var väldigt gemytligt. Eftersom vi firade fick vi ett mysigt fönsterbord till den 3-rätters middag som ingick i rumsbokningen. Ojojoj, det var njutning på hög nivå då vi inmundigade alla tre rätterna. Till förrätt åt vi Ports Caprese med skånska tomater, mozzarella & basilik. Till huvudrätt åt jag Torskrygg med brynt citronsmör, dillmorot, pepparrot & ängsyraoch maken Lammrostbiff med glaserad primörrödbeta, getostkräm & Sherryvinäger. Sist men inte minst, efterrätten. Jag åt Vitas Sviss med jordgubbar, rabarber & lakritsmarängoch maken åt Vit chokladkräm med fläder, sommarbär & friterad rosmarin. Nån som blev hungrig nu? Frukostbuffén gick inte heller av för hackor. Tryckte i mig en massa gott tills det bara inte gick mer. Måste säga några ord om stolarna i restaurangen också, eller fåtöljerna ska jag kanske säga, sååå himla bekväma! Ville ta med dem hem, så sköna var de att sitta i! Om jag ska säga nånting negativt om restaurangupplevelsen så var det att borden stod lite väl tätt. Vi fick ett par bredvid oss och då kändes det som att vi satt med dem nästan. Lite längre mellan borden så hade det varit perfekt, liksom så att man kan få den här egna stunden tillsammans när man äter, avskärmade från omvärlden trots att det är människor runtomkring.

Efter maten på fredagen tog vi en härlig kvällspromenad längs med stranden och strandpromenaden och sen tillbaka genom den lilla skogen med en massa fina sommarhus.


Avslutande om Ystad Saltsjöbad är att vi trivdes på hotellet, rummet var mysigt, personalen var trevlig och tillmötesgående. Jag vill definitivt åka dit fler gånger!

Fritidsbaren
Innan vi lämnade Ystad tog vi en till tur längs strandpromenaden bort till Fritidsbaren för att äta lite lunch, men framförallt för att njuta av deras goda, hembakta wienerbröd som jag starkt rekommenderar! Idylliskt ställe med personal med karaktär.




Efter detta år och helgens firande så kan vi nog fixa ett år till maken och jag! ;)

måndag 15 juli 2013

Inte tappa bort

Här pågår förberedelserna inför dagisstarten för fullt. Väskan är som bekant redan inhandlad. Idag beställdes namnlappar. För rätt länge sedan hittade jag denna annons i en föräldratidning:

Tidningsannonsen
Sedan dess har planen varit att köpa dessa självklistrande Filur färglappar inför Modigs dagiskarriär. Man vill ju inte att grejer tappas bort om det går att undvika. De ska klistra på allt, tåla tvätt, disk, kyla, you name it. För 175 kr och 25 kr i porto och expeditionsavgift får vi 120 namnlappar enligt modellen på bilden nedan. Det finns massor med olika typer av utförande som man kan få och det var riktigt enkelt att beställa. Man betalar mot faktura.

 
Namnlappen
Jag hoppas det är bra grejer vi har beställt! Vill du kolla in sidan så kan du gå in på namnlappar.se.

söndag 14 juli 2013

Redo för dagisstarten


I fredags inhandlade jag denna söta väska till Modig inför hans dagisstart. Inskolningen sker i slutet av augusti. Grodväskan kommer att bära blöjor, extrakläder och annat viktigt som man behöver ha med till dagis. Ska bli spännande att ha barn på dagis och att hitta nya rutiner som ska fungera. Hoppas att han kommer att trivas. Jag minns att jag trivdes, det fanns så mycket roliga saker man fick göra på dagis med pyssel, spel och leksaker med mera, plus alla kompisar såklart.

torsdag 11 juli 2013

Den sista goda människan av A.J. Kazinski

Redan från första sidan har denna kriminalroman fångat mig i ett nät av spänning, en spänning som inte släpper tagen förrän vid upplösningen i de sista två kapitlen. Boken håller verkligen, hela vägen hem. Utmärkt sommarbok! Jag har till och med läst den gåendes för att jag bara var tvungen att läsa ut kapitlet innan jag kom till jobbet. På tal om kapitel så är det korta, intensiva kapitel i boken. Perfekt för en pendlare som jag!

Boken handlar om Niels Bentzon, polis i Köpenhamn, och Hannah Lund, astrofysiker. Niels har fått i uppdrag att varna människor som är goda för att de eventuellt är i fara. Uppdraget är inte seriöst från chefen, utan mest ett sätt att få Niels ur vägen eftersom han anses vara obalanserad och manodepressiv. Larmet kom via Interpol från Tommaso di Barbara, polis i Venedig. Han har uppmärksammat att goda människor blir mördade runt om i världen och att de har en mystisk tatuering på ryggen då de dör. Inga spår finns efter mördaren. När Niels tar sig an uppdraget tar han det inte själv på allvar heller, men ganska snart inser han att det är substans i hans uppdrag och börjar forska djupare i det hela. I sitt sökande efter goda människor snubblar han över kvinnan som blir hans medhjälpare, Hannah, en före detta forskare på Niels Bohr-institutet med en fantastisk förmåga att upptäcka mönster i tillvaron. Jakten på goda människor som riskerar att vara den som ska bli mördad leder Niels och Hannah i en riktning som de inte alls förväntade sig.

Hela historien och upplägget är väl uppbyggt och förankrat tycker jag. Boken känns realistisk när jag läser den, vilket gör hela upplevelsen så mycket bättre! Den här läsupplevelsen har medfört en önskan om att läsa fler böcker av denna författarduo som kallar sig A.J. Kazinski. Love it, love it, love it!

onsdag 10 juli 2013

Alla har en historia

Alla människor har en historia. Har du tänkt på det? Alla har sin egen unika ryggsäck med sig fylld av erfarenheter och upplevelser.

Idag mötte jag en gammal man från Afghanistan när jag väntade på bussen. Alla bänkar var fulla utom där han satt och han visade att där fick jag gärna sitta. Vi pratade bara några minuter, men på den korta stunden bjöd han in mig i sitt liv. Han var glad och pratsam, klädd i traditionella kläder och hade inte många tänder kvar i munnen.

Vi pratade om att han har bott här i 13 år och att han trivs. Förutom att det är för långa vintrar och för korta somrar, och att somrarna inte är så himla mycket sommar med. Det kan jag ju hålla med om. Hans ben mådde bättre i varmare väder. Han sa att han aldrig kunnat lära sig språket. Inte för att han inte försökt, utan snarare för att han tyckte det var för svårt. Han glömde hela tiden bort det han lärt sig. Men, han klarade sig bra ändå med engelskan så det gick ingen nöd på honom.

Strax kom min buss och vi sa hejdå. Jag gick därifrån med ett leende på läpparna, för det var härligt att dela en liten pratstund med en främling.

måndag 8 juli 2013

Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman

En bokklubbsbok som jag inte såg fram emot att läsa. Tycker den ser trist ut och tyckte inte att texten på baksidan lockade något särskilt. Boken handlar om Lillemor och Babba och deras lite ovanliga relation, eller kanske bör jag säga samarbete. Egentligen vill jag inte gå in för djupt på den biten, det är bättre att läsa sig till det själv. Boken börjar i alla fall med att Lillemor, som är en känd, svensk författare, får läsa ett manus från sin förläggare som handlar om henne själv.

Något jag vill säga är att jag blev positivt överraskad av boken, för jag gillade den! Det blir nog så att man tar nåns parti när man läser och jag för min del tog Lillemors parti, jag gillade henne bäst och tyckte att Babba var manipulativ och besatt, även om hon var en intressant karaktär. Min kära vän S tog Babbas parti istället. Var talangen fanns uppfattade vi också på olika sätt. Läs boken, så förstår du vad jag menar.

Det är det som är så himla intressant med att vara med i en bokklubb och få möjligheten att diskutera det man har läst! För då inser man att man kan läsa in och tolka texten på helt olika sätt, trots att det är exakt samma ord man har läst. Mycket spännande!

onsdag 3 juli 2013

Äntligen!

Den fantastiska känslan när Modig sätter sig upp i sängen på morgonen och utropar "Mamma!" och tittar bara på mig!