söndag 11 maj 2014

Färger skänker glädje

Köpte en Stormberg-jacka till Modig häromveckan. Gillar den starkt, för den är så himla färgglad. Man blir liksom glad bara av att titta på den! Sen är den vattenavvisande också. Pris: 199 kr. Bra pris tycker jag. När jag tittade på kvittot insåg jag att vi dessutom endast betalt 160 kr, vilket innebär att den var på rea.

Vi har handlat lite träningskläder till mig och maken på Stormberg, samt kalsonger till maken, och tycker båda att de har bra kvalitet på sina grejer. De är lite dyra för det mesta, så vi brukar passa på att handla när de har rea. Kan rekommendera ett besök på Stormberg för fina, färgglada fritidskläder. Ja, det finns såklart kläder som inte är färgglada också, för dom som gillar lite mer neutrala kläder.

En tanke kring färg. Jag tänker att det är en anledning till att man inreder barnrum i glada färger. För att hela atmosfären kring barnet liksom ska osa glädje. Barn är glädje och förtjänar att vara omgivna av glädje.

lördag 10 maj 2014

Eget recept på nyttiga chokladbollar

På min andra blogg har jag skrivit om ett recept som jag har snott ihop. Det handlar om nyttiga chokladbollar där jag har bytt ut smör och strösocker. Kolla gärna in det här!


torsdag 8 maj 2014

Att synas redan från början

Det är inte alltid så lätt för företag att fånga upp nyinflyttade kunder till just deras produkt eller tjänst. Då kan direkt marknadsföring vara en god idé. Det är ett sätt att synas, att få uppmärksamhet för det man tillhandahåller och att bygga kundrelationer redan från början.

Ett företag som sysslar med den här typen av marknadsföring i hela Sverige och som hjälper andra företag att nå de nyinflyttade är Lidh reklam. Företaget startade 1960 och har därför en gedigen erfarenhet i branschen med många både stora som små företag som använder deras tjänster. Konceptet är att företagen ska välkomna de nyinflyttade, potentiella kunderna med ett bra erbjudande och på så sätt öka chansen att de blir faktiska kunder innan kundernas köpvanor är inrutade. Detta medför att möjligheterna för att nå ut till nya, blivande stamkunder ökar. Reklamen utformas enligt företagens egna önskemål och kostnaden ökar när antalet nyinflyttade ökar och minskar när antalet nyinflyttade minskar. Företagen får namn och adresser till alla som har fått utskicket och kan på så sätt fortsätta att nå ut till sina potentiella kunder. Lidh reklam skickar ut dessa brev med erbjudanden under årets alla veckor, på så sätt fångar man upp de nyinflyttade snabbt.

Jag har själv flyttat några gånger och har då fått sån här direktreklam hem i brevlådan. Jag gillar faktiskt den typen av reklam, även om jag frånsäger mig all annan reklam. Anledningen är att jag gillar ett bra erbjudande och att jag faktiskt tycker att det känns välkomnande att få ett sånt brev. Lite spännande dessutom, att se var kuvertet innehåller! Sen använder jag mig inte av alla erbjudanden, men när jag hittar sånt som passar mig så är det klart att jag gärna tar del av ett bra erbjudande!

Morgonpigga

Vad har hänt med den morgonpendlande befolkningen? Har alla kommit på att man kan sluta tidigare om man börjar tidigare, har deras melatoninproduktion försämrats så att de inte kan sova längre eller vad är det? På det dryga året som jag har pendlat med lokaltrafiken till jobbet har befolkningen som åker med bussen strax efter kl 6 på morgonen ökat markant. Idag fanns det inte ens sittplatser till alla. Tror Skånetrafiken hade behövt en större buss på den linjen. I alla fall på morgonen. 

PS. Den blommiga skon är min. Nyinköpt på Skopunkten. I like! 

måndag 5 maj 2014

Sjukstuga

Modig är sjuk, jag är sjuk, maken är sjuk, vår katt mr T är sjuk. Ja, det är bara Allvädershunden som i dagarna har blivit bättre från en dålig mage. Inte roligt när bacillerna bara går runt och man aldrig blir riktigt frisk.

Modig har haft feber i 4 dagar nu, lite pendlande temperaturer. Nu i eftermiddag 39,5 grader, men igår eftermiddag bara 38,2. Ögonen rinner på honom och han har ögoninflammation. Snoret rinner. Han har blivit sårig vid näsan på grund av allt snytande, trots mjuka näsdukar från Kleenex. Han hostar och har ont i halsen. Han äter nästan ingenting, så det är välling och vatten som gäller just nu. Vi försöker få i honom mat, men han vill inte ha. Det gör väl ont. Imorgon blir det ett besök till Vårdcentralen. Får se om det är något annat som inte syns som också spökar.

Jag, som precis var på någorlunda bättringsvägen efter en förkylning, fick ett uppsving i förkylningen i och med att Modig sov bredvid mig och hostade på mig inatt. Vaknade med halsont som har hållit i sig hela dagen och en jobbig huvudvärk. När jag kom hem blev det 1 Ipren och 2 Alvedon och nu sitter jag och dricker tevatten med färskriven ingefära och honung för att lindra halsontet. Inte kul alls att må dåligt. Det är verkligen inte läge att vara sjuk nu heller, när jag precis har bytt jobb inom organisationen där jag jobbar och håller på att läras upp.

Maken sov på soffan inatt, för han kände att han mådde dåligt och ville inte bli sämre av en hostande Modig.

Vi var till veterinären med mr T i fredags. Han har gått ner mycket i vikt på senaste och har börjat äta väldigt dåligt. Det visade sig att han har blåsljud på hjärtat och ansträngda lungor. Det blir en hjärtutredning på honom för att se hur allvarligt det är och om det är något annat som felar. Blodproven dom tog i fredags var fina, men det kan ju vara något annat. Imorse märkte jag att han förmodligen inte äter eftersom han kräks direkt efter. Har lite mat för känsliga, sjuka magar som jag testar på honom nu. Lite mjukmat har han fått i sig sedan dess i alla fall. Får se hur det blir med honom. Han är ju snart 17 år gammal. Om det blir en massa som måste grejas med honom för att han ska ha ett ok liv så kommer jag att låta honom somna in. Vill inte att den sista tiden i hans liv ska bli jobbig för honom. Men, nu ska jag inte ta ut någonting i förskott. Jag hoppas att hjärtutredningen ska ge positiva besked för vår goa kisse!

Jag hoppas att vi allihop kan få tillfriskna riktigt snart faktiskt.