tisdag 23 maj 2017

Inte bara att tuta och köra

Som bilägare är det en del man måste ha koll på. Det är liksom inte bara att köpa en och sen tuta och köra. Man måste fixa med underhåll, såsom att serva den då och då, byta däck, kolla luften i däcken, kolla oljan,  kolla kylarvattnet, fylla på spolarvätskan och så vidare. Man måste komma ihåg att tanka om man vill kunna fortsätta att tuta och köra och man måste åtminstone ha en trafikförsäkring.

Har man en gammal, skruttig bil så kanske man nöjer sig med endast en trafikförsäkring. I dagsläget tycker jag dock inte att man kan se så himla många av de skruttiga bilarna ute på vägarna. Många bilar är nyare eller bättre begagnade - då kan det vara värt att ha en hel- eller halvförsäkring.

Vi har en bättre begagnad bil från 2003. En tidigare ägare och lågt miltal när vi köpte den. Den har vi haft sedan 2012 när min lilla Renault Clio inte hade plats till både hund och barnvagn i bagageutrymmet. Ett bra byte som gav oss mer utrymme i bilen och som inte har gett oss några bekymmer (peppar, peppar...). Vi har valt att ha helförsäkring på bilen.

I dagsläget använder vi samma försäkringsbolag till bilen, bostaden och barnen. Det ger oss en lite lägre årspremie. Jag tror nog att vi hade kunnat få ner årspremien om vi hade haft tid, ork och engagemang att sätta oss in i hela biten kring bilförsäkringar. Nu fattas det tyvärr energi till det.

Det positiva är att vi inte själva behöver kunna allt eller leta på allt. Det finns någon som har gjort det åt oss, som har samlat information om bilförsäkringar, vad man kan tänka på, tips kring bilköp och annat som rör bilen. Så himla skönt! Någon gång i framtiden, när mina krafter inte är slut innan barnen går och lägger sig, borde jag ta tag i vår bilförsäkring och se om det går att göra något åt årspremien utan att förlora i försäkringsskydd!


Inga kommentarer: