lördag 14 december 2013

Rhodos kanske?

Sommaren 2012 gifte jag och maken oss. Vid det tillfället hade vi inte råd att åka på någon bröllopsresa och sedan dess har vi sparat pengar till ändamålet. Nu har vi tillräckligt för att bege oss någonstans. Vi fortsätter att spara varje månad och tanken är att vi ska åka någonstans i maj 2014. Någonstans var det ja, men var?

Ett alternativ som vi har funderat över är Rhodos, Grekland. Ingen av oss har varit till Rhodos innan. Kriterierna för bröllopsresan är ett vackert ställe med någorlunda värme i maj månad. Efter vad vi har kunnat läsa oss till och se på de fantastiska bilder som finns på nätet verkar Rhodos uppfylla våra kriterier. Som Greklands fjärde största ö och den av öarna med flest soldagar är resmålet både en plats för att finna ro och vila, men också för den som vill besöka historiska miljöer eller ge sig ut och svira. Vi har väl sagt att vi vill kunna slappna av, men att det inte bara ska bli en sol- och badresa, utan vi vill kunna aktivera oss också. Det verkar vi kunna göra på Rhodos. Om Rhodos blir vårt resmål så vill jag definitivt åka på utflykt till Akropolisklippan, besöka fjärilsdalen och gamla stan, men också hinna med lite shopping på marknader.

Sedan är ju frågan också hur vi skulle vilja bo när vi är där. Tydligen är östkusten epicentrum för turismen och det är där de flesta vackra stränderna ligger. Vill vi inte bo så turistigt verkar västkusten vara det rätta valet, men där är det inte lika bra badstränder. Huvudaktiviteten på resan kommer dock inte att bli badandet, så det kanske inte är så viktigt. Mer lockande är nog då lugnet och det mer autentiska livet som man förmodligen möter när det inte är lika mycket turister överallt.

Jaja, än är inte beslutet om vart bröllopsresan går avgjord, men Rhodos finns absolut med på listan.


Inga kommentarer: