måndag 10 mars 2014

Syns du inte så finns du inte

I dagens samhälle syns man inte om man inte finns på Internet. Det gäller framförallt företag. Ett företag som inte har en hemsida där potentiella kunder kan läsa mer om företaget och hitta kontaktuppgifter om de vill kontakta företaget, är ett företag som förlorar kunder.

Med en make som jobbar som webbkonsult blir det ju så att jag har snappat upp det som är inne just nu. Det handlar om att ha en hemsida som är lätthanterlig för användaren. Det ska vara enkelt att lägga upp information på sidan utan att man har så mycket förkunskaper. Sidan måste också fungera oavsett vilken typ av läsare man använder; dator, mobil eller platta. Det betyder att den måste vara responsiv, anpassa sig till det format man läser sidan från. Annars stör läsaren sig på att hemsidan är svårmanövrerad. Ett väldigt populärt verktyg att arbeta med är därför Wordpress. Wordpress är ett lätthanterligt verktyg, då det inte kräver några direkta tekniska kunskaper. Användaren postar innehållet till sin hemsida via ett formulär. En annan stor fördel med Wordpress är att det finns mängder med gratis plugins så att man lätt kan utöka funktionaliteten på hemsidan, utan att behöva skriva någon kod. Det går också att få tag på massor med olika teman för utseendet på hemsidan helt gratis. Betalar man några dollar för sitt tema så går det även att få ett mer professionellt utseende på sidan för en låg kostnad.

Driver man däremot ett företag och vill ha en hemsida, men inte har de kunskaperna som krävs för att själv skapa den, är det bra att ta hjälp av någon som kan. En hemsida som inte kostar skjortan men som ändå ger ett professionellt intryck kan man få hjälp med av ett företag i Stockholm som heter Bevace.se. De skapar precis den typen av sidor som är heta just nu från en kostnad på 7 900 kronor och uppåt, beroende på vad det är kunden är ute efter. De lägger dessutom tonvikt på att hemsidan ska vara SEO-optimerad, vilket innebär att den hamnar högt upp när man googlar. Vilket i sin tur betyder att fler potentiella kunder hittar hemsidan.


Inga kommentarer: