söndag 21 juli 2013

1 år som gifta

Idag har jag och maken varit gifta i 1 år och Modig döptes samma dag. Det har vi firat och ska fortsätta fira resten av dagen! Jag och maken var bortresta till Ystad Saltsjöbad fredag till lördag. Då sov Modig borta för första gången, hos farmor som känner honom bäst. Idag har vi tänt Modigs dopljus och maken hade fixat presenter både till mig och Modig. Modigs ena present ser ni på bilden nedan, jag fick vackra blommor igår när vi kom hem från Ystad. Han är gullig han, maken min!


Ystad Saltsjöbad - moments of happiness

Vad kan jag säga, vi hade det helt underbart på Ystad Saltsjöbad! Badade, solade, promenerade, åt gott och njöt allmänt av tillvaron. Stämningen är härlig, hela SPA-hotellet är inrett i New Port-stil och det ligger precis vid havet. Det känns nästan som att man är utomlands när man är där. Sandstranden är fylld med finkornig, mjuk sand och även om vattnet var urkallt så var det hur härligt som helst att traska runt i den varma sanden. Bada gjorde vi på hotellets SPA-avdelning som ingick i rumsbokningen. Vi badade inomhus i pool och jacuzzi, utomhus i vanlig pool och i uppvärmda pooler där endast vuxna fick vara, det vill säga det var lugnt och stilla. Avslappnande. Vi läste mycket och fick lite solbränna, men betoning på bränna. Vi valde bort SPA-behandlingar eftersom vi tyckte det var dyrt nog ändå. Jag tycker inte heller att det var nödvändigt eftersom vi endast bodde där en natt så var det fullt tillräckligt att njuta av det som ingick.






Maten på Ystad Saltsjöbad är ju fantastisk måste jag säga! Har varit där tidigare med förra jobbet och alltid pratat varmt om maten efteråt. Jag blev inte besviken denna gång heller. De har byggt om i restaurangen sedan jag var där sist och allting var väldigt gemytligt. Eftersom vi firade fick vi ett mysigt fönsterbord till den 3-rätters middag som ingick i rumsbokningen. Ojojoj, det var njutning på hög nivå då vi inmundigade alla tre rätterna. Till förrätt åt vi Ports Caprese med skånska tomater, mozzarella & basilik. Till huvudrätt åt jag Torskrygg med brynt citronsmör, dillmorot, pepparrot & ängsyraoch maken Lammrostbiff med glaserad primörrödbeta, getostkräm & Sherryvinäger. Sist men inte minst, efterrätten. Jag åt Vitas Sviss med jordgubbar, rabarber & lakritsmarängoch maken åt Vit chokladkräm med fläder, sommarbär & friterad rosmarin. Nån som blev hungrig nu? Frukostbuffén gick inte heller av för hackor. Tryckte i mig en massa gott tills det bara inte gick mer. Måste säga några ord om stolarna i restaurangen också, eller fåtöljerna ska jag kanske säga, sååå himla bekväma! Ville ta med dem hem, så sköna var de att sitta i! Om jag ska säga nånting negativt om restaurangupplevelsen så var det att borden stod lite väl tätt. Vi fick ett par bredvid oss och då kändes det som att vi satt med dem nästan. Lite längre mellan borden så hade det varit perfekt, liksom så att man kan få den här egna stunden tillsammans när man äter, avskärmade från omvärlden trots att det är människor runtomkring.

Efter maten på fredagen tog vi en härlig kvällspromenad längs med stranden och strandpromenaden och sen tillbaka genom den lilla skogen med en massa fina sommarhus.


Avslutande om Ystad Saltsjöbad är att vi trivdes på hotellet, rummet var mysigt, personalen var trevlig och tillmötesgående. Jag vill definitivt åka dit fler gånger!

Fritidsbaren
Innan vi lämnade Ystad tog vi en till tur längs strandpromenaden bort till Fritidsbaren för att äta lite lunch, men framförallt för att njuta av deras goda, hembakta wienerbröd som jag starkt rekommenderar! Idylliskt ställe med personal med karaktär.




Efter detta år och helgens firande så kan vi nog fixa ett år till maken och jag! ;)

Inga kommentarer: