måndag 19 augusti 2013

Inskolningsnerver

Imorgon är det dags. Imorgon börjar inskolningen. Ja, det är sant. Modig har blivit så stor nu att han ska börja på dagis. På det dagis där Modig ska börja gör dom så att föräldrarna är med hela dagen mellan kl 9-15 tillsammans med barnet i tre dagar. Jag har därför tagit semester från jobbet så att jag kan vara med.

Även om det är lite läskigt att han redan är så stor att han ska gå på dagis, att jag egentligen hellre hade varit hemma med honom och att det känns jobbigt att andra ska "uppfostra" honom hela dagarna så ska det också bli spännande med hela grejen. Att få vara med på förskolan och känna av stämningen, träffa personalen och de andra barnen ordentligt. Men också att hitta nya rutiner för att få vår vardag här hemma att gå ihop. Jag minns att jag älskade att vara på dagis och jag önskar Modig detsamma.

Nu ikväll har jag förberett och namnat lite grejer, samt packat ned sånt som kan ligga kvar på förskolan. I hans söta, namnade grodväska ligger 10 blöjor, ett paket våtservetter, en namnad napp och en namnad nalle. Fick tag på ett begagnat regnställ i riktigt fint skick för 100 kr idag, det har jag namnat. Ett par stövlar är namnade. En jacka och en hakklapp (sån från IKEA som täcker hela överkroppen) är namnade. Två uppsättningar kläder: långbyxa, t-shirt, långärmad tröja, dregglis, strumpor är nedpackat. Allt är namnat utom strumporna. Insåg att han behöver en solhatt också, men den jag tänker lämna kvar där som extra behöver tvättas först. Insåg också att jag behöver införskaffa lite tunnare höstmössor. Han har inte så många såna som han kan ha, för hans huvud har ju växt sedan han använde dem sist. Måste skaffa det. Men förutom möss- och hattläget så tror jag att vi är redo. Har du några bra tips på vad man bör ha på dagis så mottages de dock tacksamt!


Inga kommentarer: