torsdag 24 april 2014

Tankar kring AnswerOnline

Jag har fått i uppdrag att skriva om sidan AnswerOnline, så det tänkte jag göra nu. AnswerOnline erbjuder telefonitjänster för stora och små företag och organisationer och har gjort så i 20 års tid. Genom att anlita AnswerOnline kan man erbjudas tre olika former av telefonitjänster; telesvar, växel och kundtjänst. Tjänsterna kan erbjudas som en tillfällig lösning eller på en mer permanent basis. AnswerOnline skriver på sin hemsida att de eftersträvar att ge företagens kunder ett professionellt bemötande och att de bygger upp tjänsterna efter företagets eget behov.

AnswerOnline startade 1994 under namnet Online Telefonpassning. Då var Sverige i en ekonomisk kris och företag behövde minska sina kostnader. Jag kan tänka mig att företagets nisch var precis rätt i tiden och är så ännu idag. Enligt uppgift från AnswerOnlines egna kunder så har deras kostnader minskats för dessa tjänster genom att de outsourcade arbetsuppgiften till AnswerOnline.

Vad tycker jag då personligen om den här typen av tjänster?

Utifrån ett ekonomiskt perspektiv ser jag definitivt fördelarna med att köpa in telefonitjänster och på så sätt spara pengar. Risken jag kan se är att det kan bli mer opersonligt när det inte är någon som arbetar i själva företaget. Man förlorar engagemanget som finns bland de egna medarbetarna. Det som är viktigt är också att de som arbetar med telefonitjänsterna har den kunskapen som krävs för att genomföra det uppdrag de har blivit ålagda. Då gäller det ju för företaget som anlitar AnswerOnline att förse dem med rätt information och eventuell utbildning för att de ska kunna fullfölja arbetsuppgiften, exempelvis om det handlar om ett kundtjänstuppdrag. Men också att AnswerOnline ser till att de anställda får tiden att lära sig det som krävs av dem. Även om många situationer är generella, som när man pratar om enklare svarstjänster, så finns det tillfällen då kunskap inom området man arbetar i är av största vikt.

Vid längre semestertider kan jag definitivt se poängen med att kunna anlita någon som tillfälligt tar hand om de kunder som hör av sig när företaget kanske har stängt under några veckor. Man vill inte tappa bort dem som har hört av sig när ingen på företaget har kunnat svara i telefon. Det är ju kundfokus att bemöta dem som ringer. Här ser jag att AnswerOnline kan vara till hjälp för många och då kanske inte kunskaperna i sig behöver vara så enorma heller. Då krävs det mest att man informerar om att företaget har semesterstängt och att man vidarebefordrar informationen till företaget så att någon kan återkomma då ruljansen drar igång igen.

Med den långa erfarenhet AnswerOnline har och att företaget verkar ha följt med i den enorma utveckling i tekniken som har skett under de 20 åren som gått, så känns det som att det är ett stabilt och pålitligt företag att anlita. Det bästa är väl förstås att själv ta kontakt med dem för att höra om de kan hjälpa just ditt företag att skräddarsy en telefonilösning och för att själv kunna skapa dig en uppfattning om AnswerOnline. Just nu har de dessutom ett supererbjudande på sin hemsida.

Inga kommentarer: