söndag 23 januari 2011

Sällskapsspel och det sociala livet

Det har blivit alltmer populärt med sällskapsspel som ett sätt att umgås med sina vänner de senaste åren känns det som. Jag tycker det är ett rätt fantastiskt sätt att vara social egentligen! I vissa situationer kan det till och med släppa lös på tungans band. Ska man vara social med folk man inte känner så himla väl kan det vara svårt att komma på vad man ska tala om, men spelar man spel så släpps hämningarna liksom. En ganska härlig känsla!

Själv är jag väldigt tävlingsinriktad! Jag vill verkligen vinna och spelar jag med min sambo till exempel och han vinner hela tiden så tappar jag humöret rejält. Det är intressant att se vad spel kan göra med en, hur det kan få en att agera tvärtemot hur man normalt brukar göra. Spelar jag med vänner kan jag dock hantera mig själv bättre. Nån annan som känner igen sig i detta?

Sådana spel som jag personligen föredrar är olika typer av frågespel, speciellt sådana som handlar om ord på något sätt. Måste därför tipsa om mitt favoritspel Alias, ett ordförklaringsspel från Tactic. För smarta pratkvarnar som de uttrycker det på lådan! Antar att jag gillar det för att jag är ganska bra på det, eller tror att jag är det i alla fall (LOL). Där kommer vinnarinstinkten in såklart. Man spelar gärna spel man är bra på för att öka chanserna till vinst. Spelar jag i lag med sambon brukar vi ofta gnabbas med varandra för att den ena eller den andra inte fattar osv.

Tyvärr spelar vi inte spel så himla ofta här hemma, men det är alltid roligt när det väl sker. Vi borde kanske bli mer sociala och på så sätt bli mer exponerade för sällskapsspel, för det blir väldigt sällan av att vi spelar mot varandra bara. Så kontentan är att man bör spela mer med fler! Socialisera dig med dina vänner genom att släppa dina hämningar i sällskapsspelens värld! Det är helt enkelt kul!

Inga kommentarer: