fredag 13 april 2012

Sovrummet

Överkast från ILVA. Sänggavel från IKEA.
Det är roligt att ha börjat komma iordning här hemma lite mer. Att det faktiskt ser ut som ett hem, ombonat och mysigt, och inte som en lagerförvaring av lådor och annat skräp. Shoppingen till hemmet fokuserar numer åt lull-lull-hållet och inte så mycket åt de stora, tunga paketen som måste byggas ihop.

Värmeljushållare från Village.
Igår åkte jag och svärmor iväg och shoppade hela eftermiddagen. Ett av inköpen var det här fina överkastet från ILVA för 1199 kr (260x260 cm), men vi hade presentkort där på 800 kr så jag tyckte inte att det kändes så farligt, även om sambon kanske inte tyckte riktigt likadant som jag. Jag messade en bild på överkastet till honom och han tyckte det såg lite tråkigt ut. Jag förklarade att vi skulle ha kuddar på som matchar de fina värmeljushållarna vi köpte på Village när vår kompis hade invigning av sin butik. Hans kommentar - "Ska vi ha kuddar på kuddarna?" Fniss, han är för go! Inte så lätt att förstå i korta sms, eller via telefon kanske. Jag förklarade och jag tror att han förstod hur jag menade. Jag köpte med det hem i alla fall med orden "om du inte gillar det så kan vi ju alltid lämna tillbaka det sen". Väl hemma la vi överkastet på sängen och då tyckte han att det såg bättre ut än vad han hade trott. Skönt, för jag tycker verkligen om det!

Så, kvar att åtgärda i sovrummet nu är lite tavlor och foton (svarta ramar har jag tänkt), att så småningom byta ut sänglamporna till två snyggare lampor, att sätta upp taklampa (inköpt igår) och att sätta upp våra blackout lamellgardiner som har legat i vardagsrummet och väntat ett tag. Ja, och så måste kuddarna på kuddarna införskaffas förstås!

Måste förresten slå ett slag för IKEAs sänggavel på översta bilden. Hyllor på sidorna, hylla ovanpå. Härligt sätt att spara in utrymme på bredden i ett sovrum! Me like!

Inga kommentarer: