måndag 23 november 2015

Flyga bort från kylan

Nu har vintern även kommit till Skåne. Just nu är det inte en sån där vacker vinter heller med mjuk snö som man kan göra snöänglar i, eller bygga snögubbar i. Eftersom det har regnat och sedan fryst på igen har snön en hård skare och vägarna är isiga. Luften är kall, så det gäller att klä sig ordentligt när man går ut. Det är inte annat än att man längtar bort, till varmare breddgrader. Egentligen borde man göra som flyttfåglarna och flyga dit.

Från början hade vi tänkt åka till USA med familjen i år för att hälsa på min svåger som bor på västkusten sedan många år tillbaka. Nu blev det ju lite ändrade planer på den fronten eftersom Knyttet kom, så den resan får vänta lite. Men det går ju ändå att drömma lite och kolla flygresor för att se vad flygresor till USA skulle kosta, för planen är ju fortfarande att åka dit när Knyttet har blivit lite större. Vi måste bara spara ihop tillräckligt med pengar först.

Skulle vi åka idag så finns det ganska billiga tur- och returresor. Synd att man inte har kapitalet, eller tiden. Maken jobbar ju. Jag och barnen hade kunnat åka när som helst, bara passen är iordning och man har visum.


Det finns ganska många resmål till USA på sidan flyg.nu. Nu blir jag riktigt sugen på att åka iväg, lämna vinterkalla Sverige ett tag, och se en annan del av världen! Kanske komma tillbaka lagom till jul och hoppas att det då är fin, mjuk snö och ett vackert vinterlandskap som täcker marken, träden och alla husen. Ja, drömma går ju.

Inga kommentarer: