onsdag 25 november 2015

Knyttet blir Strida


När Modig föddes för över 3 år sedan fick han direkt sitt bloggnamn Modig, istället för arbetsnamnet Krabaten som han hade i magen. Det namnet kom liksom av sig själv, för jag tyckte att han var så modig då han efter födseln visade sig ha gulsot. Han fick ta hur många blodprov som helst i händerna och fötterna, men var så himla duktig hela tiden trots att han var nyfödd.

För lillasyster har inte bloggnamnet varit så självklart. Hon har fått ha kvar sitt arbetsnamn Knyttet ett tag till. För några dagar sedan kom jag dock på ett namn som jag tycker passar: Strida.

När Modig föddes var han ett förstabarn. Han hade inget syskon som tog någon uppmärksamhet, utan fick all vår tid och energi. Han behövde inte vänta på att vi skulle komma och ta upp honom och så vidare. Men lillasyster har kommit in i en värld där en 3-åring redan finns. En treåring som vet att ta sin plats och ibland måste få sin plats före lillasyster. Lillasyster får vänta mer än Modig fick, hon får strida mer för uppmärksamhet från oss. Och det gör hon. Hon säger ifrån, skriker och gnäller om vi inte kommer tillräckligt fort. Därav bloggnamnet.

Vår fina Strida blir förmodligen en mer tålmodig person än Modig eftersom hon får lära sig att hon måste vänta ibland redan från början. Hon kanske också kommer att ta plats och visa vad hon vill eftersom det också är något hon har behövt göra från början.

Det är så spännande att få följa sina barns utveckling och att få se vilka personer de tillslut blir. Det går ju att spekulera om det hur mycket som helst, men man vet ju egentligen inte hur de kommer att bli.

Modig och Strida - mamma älskar er över allt annat!

Inga kommentarer: