torsdag 25 augusti 2011

På bättringsvägen




Mr D skadade ju sina tassar för 3,5 vecka sedan. Det har varit ett himla bry sen dess med att skydda tassarna, närmare bestämt trampdynorna, från att infekteras. Det har smörjts och bandagerats. För att inte mr D skulle slicka på dem (= få in bakterier) har han haft en stor tratt på huvudet därhemma. På promenader har han haft skor på sig.

Vi provade flera olika varianter först. Strumpor med plastpåsar vid utevistelse. Billiga skor som vi blev rekommenderade, men som gick sönder på alltid. En dyr sko som skulle forma sig så bra efter tassen, men som var värdelös. Tillslut hittade vi hållbara, rejäla skor som vi köpte i Djursjukhusets shop. De var dyra (390 kr för 2 skor och vi behövde ju 4 stycken), men värda varenda krona. De har en grov gummisula och tyget är gjort av sånt man har i dykardräkter, mycket slitstarkt. Sen är det en dragkedja på framsidan som gör att skon smiter åt om benet och den spänns ytterligare med kardborrband med resår. Rekommenderades!

Igår provade vi utan skorna och trampdynorna verkar klara det. Nu är det bara tratten kvar, eftersom han har lite problem vid sporrarna på framtassarna från att ha försökt komma åt och slicka tassarna innan vi hittade superskorna. Men, det går definitivt framåt och snart slipper han nog tratten också.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 kommentarer:

Ylva sa...

Vilka fina skor och dom verkar ju väldigt praktiska också :) När vår Gibson blev tvungen att operera bort nästan alla klokapslar på alla fyra tassarna så fanns inte så fina skor att tillgå vad vi visste iallafall. Vi fick köpa ett slags skinnpåsar som vi fick trä över bandaget, men dessa slets ju ut ganska fort och var inte så billiga heller så det blev ganska många påsar under de månader som det tog för tassarna att läka. Men ni har ju verkligen hittat kanongrejer :D Kram och lycka till med hans tassar i fortsättningen :)

Sara sa...

Tack! Jo, dom är faktiskt mycket bra! Är supernöjd trots dyra pengar. Vi höll också på med en massa, jobbiga lösningar i början, men sedan vi hittade dessa körde vi bara dem. Idag testar vi att vara utan tratten också. Får se om han kan låta tassarna vara? Kram :)