onsdag 20 april 2011

Tiden går fort i Köpenhamn

Planen idag var att gå på Experimentarium och sen shoppa på Fisketorvet som ligger precis bredvid vårt hotell. Upptäckte att Experimentarium ligger en bit bort, men vi tänkte ändå åka dit.

Först beslöt vi oss dock för att kolla in Titanic - The Exhibition på Tivoli. Kostnaden var 95 DKK. Tyckte det var dyrt när vi gick in, men inte när vi gick ut. Det var verkligen värt sina pengar och är det bästa vi har gjort idag. Alla fick ett set med hörlurar och en mp3-spelare där en inspelad röst guidade till utställningens föremål på valfritt språk. Vi tog såklart på svenska. Blev helimponerad av detta sätt att genomföra besöket på! Hade fler använt ett sådant interaktivt sätt hade jag nog tyckt det vore roligare att gå på museer och sånt, det gav liksom mer och var väldigt lättillgängligt. Skönt att slippa läsa sig till allt själv. Efter utställningen kände vi oss båda två ganska allvarliga pga av ämnet, men samtidigt gav utställningen oss mycket. Rekommenderas starkt om nån ska till Köpenhamn inom det närmaste!

Något vi däremot INTE rekommenderar är Le President på Ströget. Vi fick vänta hur länge som helst på allt; beställa, drycken, maten, att betala. Personalen ignorerade kunderna totalt, var överallt men ändå ingenstans. Det var fler än vi som blev oerhört missnöjda. Några gick helt enkelt därifrån. Pga detta val av restaurang för vår lunch idag och den lååånga väntetiden förändrades våra planer inför dagen och vi skrotade tyvärr tanken på att ta bussen till Experimentarium.
Fina, små påskliljor på
bordet vid Le President.

Vi kände dock att vi inte bara ville vandra omkring helt planlöst på stan ännu en dag, så vi beslöt oss för att besöka The Mystic Exploratorie och Mr Ripley's Believe It or Not. Dessa två ställen tyckte jag dock INTE var värda sina pengar på långa vägar (129 DKK för vuxen, 103 DKK för studenter). Det mesta var tramsigt. Har man barn så kan jag tänka att barnen får ut mer av besöken, men för två vuxna kändes det inte särskilt stimulerande. Ska jag ändå välja så tycker jag att Believe It or Not var mest värt att gå på. Vissa saker var lite intressanta som tändsticksbygget av Taj Mahal (se foton nedan), kalvar födda med två huvuden, svärdslukare med mera. Det mesta var dock trams.




Avslutade dagen på köpcentret Fisketorvet. Ett typiskt köpcentrum, inte särskilt inspirerande. Vi hade tänkt shoppa loss lite där idag, men var båda supertrötta efter en tidig morgon följt av en heldag på stan. Fötterna värkte. Ryggen värkte. Vi gick igenom hela stället och kollade lite, men fann inget som vi ville ha. Satte oss och tog något att dricka så att vi fick vila de ömmande fossingarna lite. Handlade på en typ supermarket innan vi gick därifrån tillbaka till hotellet. Sen har vi spenderat resten av kvällen på rummet och tagit det lugnt. Faktiskt sjukt skönt att bara slappa på rummet! Ny dag imorgon, men det är en helgdag så allt är stängt här i Danmark! Vi får helt enkelt shoppa hemma i gamla Sveriget.

Inga kommentarer: