måndag 21 mars 2011

Hemtrevnad - dag 1

Jaha. Nu när jag och sambon kom på den här ypperliga idén igår på hur vi skulle kunna göra för att få lite mer hemtrevnad, dvs lite mer ordning och reda i lägenheten, då får vi ju också se till att genomföra det också, eller follow through som det heter så fint på engelska. Vi beslutade oss för att mjukstarta med en halvtimme idag och kom fram till att en halvtimme är lagom då man bara har kvällen på sig och dessutom har en massa andra saker att göra. Dom dagar man är ledig passar det bättre med att välja en timme. Under dagens halvtimme hann vi med att:
Så glada efter lite vatten!
  • vattnade våra slokande blommor. Som tur är har vi fantastiska blommor i vardagsrummet som reser sig när de får vatten och överlever allt! Egentligen skulle jag bara vilja ha såna, för de är så behändiga för oss eftersom vi inte alls engagerar oss i dom utan snarare glömmer bort dom stackarna.
  • plocka undan ren, torr tvätt från två omgångar. Då vill jag ju bara säga att vi har tvättstuga, så vi tvättar ALLT på en gång och kan inte bara ta en maskin lite då och då. Med andra ord, där fanns lite att ta reda på.
  • började plocka undan högar med papper, tidningar m.m.
  • dammsuga hallen, och enligt sambon även arbetsrummet och köket lite snabbt (även om jag tvivlar). Hann inte mer, men det är ju en ny dag imorgon.
Tänk så mycket man kan hinna på en halvtimme! Jag är väldigt positiv till den här nya rutinen vi ska försöka implementera! Fortsätt att följa hur det går för oss!

2 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Skönt att få så mycket gjort på en gansak kort stund ändå. Man blir så nöjd med sig själv då.

Sara sa...

Ja det blir man och så slipper det hopa sig med uppgifter att göra. Ju fler som hopar sig desto mer drar man ju sig för att ta tag i det. Men såhär blir det inte alls lika jobbigt.